zero-deseuri

ZERO DEȘEURI

INGREDIENTE

AVIKO

300 g Cartofi dulci prăjiți

ALTELE

8 morcovi cu frunze
300 ml supă* mini pumn de crutoane de usturoi-ierburi cu sare de mare
1 porție năut* picant prăjit
200 g cuburi de brânză amestecată (din brânza rămasă)

SOSURI

1 porție de pesto* din frunze de morcov"
1 portie dip* de legume
1 porție iaurt* sriracha

*MINI SUPĂ

O supă rămasă este ideală ca supă cocktail în pahare mici (de 75 ml).

zero-deseuri

CRUTONE CU VERDEȚURI ȘI *USTUROI CU SARE DE MARE

Preîncălziți cuptorul la 180 ºC. Rupeți bagheta învechită, ciabatta sau rulourile în bucăți.
Puneți peste pâine ulei de măsline, ierburi proaspete tocate și sare de mare. Pâinea se prăjește în cuptorul preîncălzit timp de 8-10 minute până devine rumenă și crocantă. Păstrați crutoanele într-un recipient ermetic.

NĂUT PICANT *PRĂJIT - 4 PORȚII

Preîncălziți cuptorul la 180 °C. Clătiți 500 de grame de năut (din tavă) într-o sită. Întindeți-l pe un prosop curat și usucați-l. Scoateți cojile desprinse.
Se amestecă năutul cu 1 lingură de ulei de măsline, 1 linguriță boia de ardei afumată, 1 lingurița de curry măcinat, 1 lingurita de usturoi măcinat și sare după gust. Întindeți năutul pe o tavă de copt.
Se prăjesc timp de 30-35 de minute până sunt aurii și crocante. Amestecați-le la jumătatea timpului; nu prăjiți năutul să devină prea închis la culoare! Lăsați năutul să se răcească și se păstrează într-un recipient ermetic.