mediterranean_trilogy

Trilogie mediteraneeană

Ingrediente

  • 200 g de piure de cartofi Super Mash Homemade de la Aviko, decongelat
  • 8 plăcinte din cartofi rași Aviko
  • 2 roșii uscate
  • 2 linguri de măsline fără sâmburi (orice soi, după preferințe)
  • 2 linguri de ierburi aromate tocate fin, de exemplu cepșoară, busuioc și pătrunjel
  • 12 linguri de ulei de măsline extra virgin
  • 4 lingurițe de coajă de limetă și/sau portocală
  • 1 linguriță de za'atar
  • O jumătate de linguriță de ras el hanout
  • 2 lămâi
  • 4 fileuri proaspete de baby sardine
  • 12 creveți decorticați
  • O jumătate de vânătă mică
  • 1 ardei kapia
  • 2 lingurițe de mentă și/sau coriandru tocate fin
  • o jumătate de cățel de usturoi
  • Un praf de chimion măcinat
  • 2 cepe roșii
  • 2 fire de mărar
  • 1 linguriță de muștar
  • 6 lingurițe de oțet din sherry
  • 4 lingurițe de zahăr
  • 200 ml vin roșu
  • 150 ml de suc de portocale
  • 2 crenguțe de rozmarin
  • 4 flori de cepșoară
aviko_premium_piure_cartofi_casa

Mod de preparare

Timp de preparare: 45 de minute

  1. Se toacă roșiile uscate și măslinele. Se combină cu ierburile aromate tocate, 2 linguri de ulei de măsline, coaja de limetă și/sau portocală. Se adaugă sare și piper după gust și se lasă deoparte.
  2. Se amestecă za'atar și ras el hanout cu 2 linguri de ulei de măsline și 1 lingură de zeamă de lămâie. Se dau creveții prin marinada în stil oriental.
  3. Se stropesc fileurile de sardine cu zeama de la 1 lămâie și 2 linguri de ulei de măsline. Se asezonează cu sare și piper după gust. Se lasă fileurile să „se gătească” timp de 10 minute (în stilul ceviche).
  4. Se taie vânăta și ardeiul kapia cuburi. Se frig legumele pe grătar sau într-o tigaie tip grill. Legumele fripte se toacă mărunt și se amestecă prin aruncare cu menta tocată sau coriandrul tocat și 2 linguri de ulei de măsline. Se asezonează cu usturoi dat pe răzătoare, chimion măcinat, zeamă de lămâie și sare și piper după gust.
  5. Se taie ceapa roșie peștișori. Se presară sare peste 1 ceapă, ca să atragă umezeala. Se toacă mărunt mărarul. Se stoarce ceapa după ce s-a înmuiat. Se combină ceapa cu muștarul, 4 linguri de ulei de măsline și mărarul. Salata de ceapă se asezonează cu 2 lingurițe de oțet și piper.
  6. Se dizolvă zahărul în restul de oțet. Se toarnă marinada peste restul de ceapă roșie feliată. Se lasă la răcit ceapa murată.
  7. Se prepară plăcintele din cartofi rași și piureul de cartofi în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj. Se reduce cantitatea de vin roșu cu suc de portocale și rozmarin până când ajunge la o treime din volumul original. Se asezonează reducția cu sare și piper. Se frig creveții pe grătar timp de 3-4 minute.
  8. Se așază salata de ceapă peste 2 plăcinte din cartofi rași. Pe alte 2 plăcinte de cartofi se pun legumele coapte și creveții. Se ornează cu o floare de cepșoară. Se așază plăcintele din cartofi pe 4 farfurii.
  9. Se modelează cu lingura o scoică din piureul de cartofi, care se așază între plăcintele din cartofi. Deasupra se așază ceapa murată și fileurile de sardine, apoi se stropește totul cu reducția de vin roșu, suc de portocale și rozmarin.