jeff_on_the_seaside

Tostada vegană dulce-acrișoară

Ingrediente

  • 4 plăcinte din cartofi rași Aviko
  • 3 limete
  • O jumătate de ardei roșu iute
  • 200 g de zmeură
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 avocado
  • Un sfert de linguriță de chimion măcinat
  • 1 roșie
  • 5 cm dintr-un castravete
  • 2 căpșuni
  • 2 caise
  • 3 frunze de mentă
  • 2 linguri de ulei de măsline extra virgin
755504_aviko_placinte_rotunde_din_cartofi_rasi_pentru_cuptor

Mod de preparare

Timp de preparare: 20 de minute

  1. Se spală bine 1 limetă și se rade coaja, care se pune deoparte. Se scot semințele ardeiului roșu, care apoi se toacă fin.
  2. Se încălzește într-o cratiță zmeura împreună cu zeama de la 1 limetă, 100 ml de apă, zahărul și ardeiul roșu tocat fin, timp de 10 minute. Se trece coulis-ul printr-o sită și se lasă să se răcească.
  3. Se prepară plăcintele din cartofi rași pe grătar sau în cuptor, în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.
  4. Se pasează pulpa de avocado. Se asezonează cu zeama de la 1 limetă, sare și piper.
  5. Se taie roșia în sferturi, se scot semințele și se taie pulpa în cubulețe. Tot în cubulețe se taie și castravetele, căpșunile și caisele. Frunzele de mentă se toacă fin.
  6. Pentru salata pico de gallo se combină roșia cu castravetele, căpșuni, caise și ulei de măsline. Se asezonează cu zeamă de limetă, 1 lingură de mentă tocată fin, sare și piper.
  7. Se aplatizează plăcintele din cartofi rași ușor într-o tigaie și se pun pe 4 farfurii. Se întinde 1 lingură de guacamole și se presară salata pico de gallo pe fiecare tostada. Se stropește fiecare cu puțină zeamă de limetă și cu mentă tocată fin. Se pune cu lingura coulis cu chili și zmeură în jurul fiecărei porții de tostada.

Pont: Surprinde-ți clienții cu acest coulis cu chili și zmeură ca sos pentru desert. Este delicios împreună cu cheesecake și negresă sau înghețată de vanilie.