monkfish_stew_with_gratin

Tocană de monkfish cu cartofi gratinați

Ingrediente

  • 4 cartofi gratinați vegani Aviko
  • 2 cepe albe și/sau roșii
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ardei gras roșu și 1 ardei gras galben
  • 3 roșii
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 125 ml de vin alb sec
  • O jumătate de ardei roșu iute
  • 1 foaie de dafin
  • 300 g de fileuri de monkfish
  • 3-4 fire de coriandru
  • 2 fire de mărar
aviko-cartofi_gratinati_vegani-one-for-all

Mod de preparare

Timp de preparare: 30 de minute

  1. Se toacă ceapa. Usturoiul se taie în felii subțiri, iar ardeii în bucăți de 2 cm. Se taie roșiile în cuburi.
  2. Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie. Se sotează ceapa și usturoiul timp de 1 minut. Se adaugă ardeiul gras și se lasă preparatul pe foc timp de 2 minute. Se adaugă roșiile și se lasă în continuare pe foc pentru încă un minut.
  3. Se toarnă vinul peste legume. Se adaugă ardeiul roșu iute și foaia de dafin. Se dă în clocot.
  4. Se scade intensitatea focului și se lasă tocana pe foc încă 15 minute. Între timp, se prepară cartofii gratinați în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.
  5. Se așază fileuri de pește între legume și se fierb împreună timp de 8-10 minute. Se condimentează cu sare și piper.
  6. Se așază cartofii gratinați pe 4 farfurii. Se adaugă legumele împreună cu peștele și sosul. Se decorează cu frunze de coriandru și un fir de mărar.

Pont: Poți înlocui peștele cu piept de pui, sau poți servi tocana alături de un ou fiert moale sau un ou poșat, pentru un preparat vegetarian.