
Tocană de monkfish cu cartofi gratinați
Ingrediente
- 4 cartofi gratinați vegani Aviko
- 2 cepe albe și/sau roșii
- 2 căței de usturoi
- 1 ardei gras roșu și 1 ardei gras galben
- 3 roșii
- 2 linguri de ulei de măsline
- 125 ml de vin alb sec
- O jumătate de ardei roșu iute
- 1 foaie de dafin
- 300 g de fileuri de monkfish
- 3-4 fire de coriandru
- 2 fire de mărar
Produse Aviko
Mod de preparare
Timp de preparare: 30 de minute
- Se toacă ceapa. Usturoiul se taie în felii subțiri, iar ardeii în bucăți de 2 cm. Se taie roșiile în cuburi.
- Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie. Se sotează ceapa și usturoiul timp de 1 minut. Se adaugă ardeiul gras și se lasă preparatul pe foc timp de 2 minute. Se adaugă roșiile și se lasă în continuare pe foc pentru încă un minut.
- Se toarnă vinul peste legume. Se adaugă ardeiul roșu iute și foaia de dafin. Se dă în clocot.
- Se scade intensitatea focului și se lasă tocana pe foc încă 15 minute. Între timp, se prepară cartofii gratinați în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.
- Se așază fileuri de pește între legume și se fierb împreună timp de 8-10 minute. Se condimentează cu sare și piper.
- Se așază cartofii gratinați pe 4 farfurii. Se adaugă legumele împreună cu peștele și sosul. Se decorează cu frunze de coriandru și un fir de mărar.
Pont: Poți înlocui peștele cu piept de pui, sau poți servi tocana alături de un ou fiert moale sau un ou poșat, pentru un preparat vegetarian.