triple_tartare_on_a_crisp

Tartar triplu pe pat crocant

Ingrediente

  • 12 plăcinte din cartofi rași Aviko
  • 200 g mușchi de vită
  • 200 g de ton proaspăt
  • 200 g de roșii, preferabil soiuri diferite, precum inimă de bou și Mar Azul
  • 1 hașmă
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 lingură de frunze busuioc (pitic)
  • 1 lingură de cepșoară
  • 1 lingură de capere
  • 1 limetă
  • 2 -3 linguri de hrean proaspăt
  • 2 linguriță de muștar
  • 4 gălbenușuri de ou
  • 1 lingură de pastă de roșii (vezi pontul)
  • 4 linguri de ulei de măsline extra virgin
  • 2 lingurițe de zeamă de lămâie
  • 4 felii de mozzarella (de bivol)
placinte-de-cartofi-potato-pancakes-reibekuchen-aviko-808757

Mod de preparare

Timp de preparare: 30 de minute

  1. Se taie mușchiul de vită și tonul în cuburi mici. În funcție de preferințe, se scot semințele roșiilor, apoi se taie și ele cubulețe.
  2. Se toacă hașma, usturoiul, cepșoara și caperele. Se spală bine lămâia.
  3. Pentru biftecul tartar, se condimentează mușchiul de vită cu hreanul, muștarul, gălbenușurile de ou, pasta de roșii, hașma, sare și piper.
  4. Pentru tartarul de ton, se condimentează tonul cu jumătate din cantitatea de cepșoară și capere, 2 linguri de ulei de măsline, zeama și coaja de limetă, sare și piper după gust.
  5. Pentru tartarul de roșii, se condimentează roșiile cu usturoi, busuioc, restul de cepșoară și capere, zeamă de lămâie, 2 linguri de ulei de măsline, sare și piper.
  6. Se prepară plăcintele din cartofi rași pe grătar sau în cuptor, în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.
  7. Se așază plăcintele de cartofi pe un tocător. Cu ajutorul a două linguri se formează scoici din biftecul tartar, care se pun pe 4 dintre plăcintele din cartofi rași. La fel se procedează și cu tartarul de ton, care se așază pe celelalte 4
  8. plăcinte din cartofi rași. Pe ultimele 4 plăcinte din cartofi rași se așază câte o felie de mozzarella, pe care se pune câte o lingură de tartar de roșii.
  9. Se decorează biftecul tartar cu busuioc (pitic), iar tartarul de ton cu cepșoară.

Pont: Poți prepara chiar tu pasta de roșii, din roșii proaspete, tăiate cubulețe și pasate, pe care le poți condimenta cu usturoi, ulei de măsline și sare.