
Tartar triplu pe pat crocant
Ingrediente
- 12 plăcinte din cartofi rași Aviko
- 200 g mușchi de vită
- 200 g de ton proaspăt
- 200 g de roșii, preferabil soiuri diferite, precum inimă de bou și Mar Azul
- 1 hașmă
- 1 cățel de usturoi
- 1 lingură de frunze busuioc (pitic)
- 1 lingură de cepșoară
- 1 lingură de capere
- 1 limetă
- 2 -3 linguri de hrean proaspăt
- 2 linguriță de muștar
- 4 gălbenușuri de ou
- 1 lingură de pastă de roșii (vezi pontul)
- 4 linguri de ulei de măsline extra virgin
- 2 lingurițe de zeamă de lămâie
- 4 felii de mozzarella (de bivol)
Produse Aviko
Mod de preparare
Timp de preparare: 30 de minute
- Se taie mușchiul de vită și tonul în cuburi mici. În funcție de preferințe, se scot semințele roșiilor, apoi se taie și ele cubulețe.
- Se toacă hașma, usturoiul, cepșoara și caperele. Se spală bine lămâia.
- Pentru biftecul tartar, se condimentează mușchiul de vită cu hreanul, muștarul, gălbenușurile de ou, pasta de roșii, hașma, sare și piper.
- Pentru tartarul de ton, se condimentează tonul cu jumătate din cantitatea de cepșoară și capere, 2 linguri de ulei de măsline, zeama și coaja de limetă, sare și piper după gust.
- Pentru tartarul de roșii, se condimentează roșiile cu usturoi, busuioc, restul de cepșoară și capere, zeamă de lămâie, 2 linguri de ulei de măsline, sare și piper.
- Se prepară plăcintele din cartofi rași pe grătar sau în cuptor, în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.
- Se așază plăcintele de cartofi pe un tocător. Cu ajutorul a două linguri se formează scoici din biftecul tartar, care se pun pe 4 dintre plăcintele din cartofi rași. La fel se procedează și cu tartarul de ton, care se așază pe celelalte 4
- plăcinte din cartofi rași. Pe ultimele 4 plăcinte din cartofi rași se așază câte o felie de mozzarella, pe care se pune câte o lingură de tartar de roșii.
- Se decorează biftecul tartar cu busuioc (pitic), iar tartarul de ton cu cepșoară.
Pont: Poți prepara chiar tu pasta de roșii, din roșii proaspete, tăiate cubulețe și pasate, pe care le poți condimenta cu usturoi, ulei de măsline și sare.