asian_beef_tartare

Tartar de vită în stil asiatic

Ingrediente

  • 8 plăcinte din cartofi rași Aviko
  • 300 g friptură de vită sau mușchiuleț de vită
  • 4 cm dintr-o rădăcină de ghimbir
  • 2 căței de usturoi
  • 1 fir de ceapă verde
  • 6 linguri de ulei de măsline
  • 2 limete
  • 2 căpățâni de pak choi (varză chinezească)
  • 100 g de ciuperci Shimeji
755504_aviko_placinte_rotunde_din_cartofi_rasi_pentru_cuptor

Mod de preparare

Timp de preparare: 20 de minute

  • Se tamponează carnea pentru a se usca și se taie în cubulețe. Ghimbirul se curăță de coajă și se dă pe răzătoare. Se rade și usturoiul. Se toacă mărunt ceapa verde. Se păstrează 1 linguriță din ceapa tocată pentru decor.
  • Se combină carnea cu 2 lingurițe de ghimbir și 2 linguri de ulei de măsline. Se adaugă usturoi după gust. Se asezonează tartarul cu zeama de limetă, sare și piper.
  • Se amestecă restul de ghimbir și usturoi cu ceapa verde tocată și ultimele 4 linguri de ulei de măsline. Se adaugă sare și piper după gust.
  • Se taie pe jumătate căpățâna de varză chinezească și se curăță ciupercile. Se ung jumătățile de pak choi cu uleiul cu ghimbir și usturoi. Se trec ciupercile prin cantitatea de ulei aromat rămasă.
  • Se prepară plăcintele din cartofi rași în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj. Se frige varza chinezească pe grătar sau într-o tigaie tip grill timp de 2 minute pe fiecare parte. Se frig ciupercile pe grătar timp de 1-2 minute. Se asezonează legumele cu sare și piper.
  • Se așază plăcintele din cartofi pe 4 farfurii. Se pun cu lingura ciupercile pe 4 plăcinte din cartofi rași, iar tartarul pe celelalte 4. Se adaugă varza chinezească la grătar, iar deasupra se presară ceapa verde tocată.

Pont: Pentru un plus de aromă asiatică poți picura puțin ulei de susan și sos de soia.