tartare_de_la_tierra

Tartar de la Tierra

Ingrediente

  • 2 cartofi gratinați vegani Aviko
  • 1 ardei verde
  • 1 zucchini mic
  • 1 fir de ceapă verde
  • 2 căței de usturoi
  • 25 g de unt la temperatura camerei
  • 2 vinete
  • 6 linguri de ulei de măsline
  • 6 broccoli japonez (bimi)
  • 1 căpățână de pak choi (varză chinezească)
  • 2 roșii Ramallet
  • 1 ardei roșu (nu iute)
  • 3 linguri de iaurt grecesc
  • 2 linguri de ierburi aromate tocate (mentă, busuioc și/sau cepșoară)
  • 1 lămâie
  • Creson
aviko-cartofi_gratinati_vegani-one-for-all

Mod de preparare

Timp de preparare: 45 de minute

  1. Se preîncălzește cuptorul la temperatura de 200 °C. Se taie ardeiul și dovlecelul zucchini în cuburi mici. Se prepară o cremă prin pasarea cartofilor gratinați în blender, împreună cu jumătate din cantitatea de cuburi de ardei și zucchini, ceapa verde și 1 căței de usturoi.
  2. Se adaugă untul topit și se încălzește într-o tigaie la foc mic, timp de 8-10 minute. Se condimentează cu sare și piper.
  3. Se taie vinetele pe lungime, fiecare în 6 felii, începând de la codiță în jos, dar fără să fie desprinse complet în partea de sus.
  4. Se așază vinetele pe o foaie de hârtie de copt și se stropesc cu 2 linguri de ulei de măsline. Se coc vinetele în cuptor timp de aproximativ 20 de minute.
  5. Se taie cozile de la bimi în cubulețe, iar inflorescența se păstrează întregi. Se toacă mărunt și varza chinezească, roșiile și ardeiul roșu.
  6. Se pasează în blender cuburile de bimi împreună cu iaurtul, 2 linguri de ulei de măsline, ierburile tocate și 1 căței de usturoi. Se condimentează sosul de bimi cu zeamă de lămâie, sare și piper după gust.
  7. Pentru tartar, se încălzesc 2 linguri de ulei de măsline pe grătar sau într-o tigaie. Se călesc restul de ardei și zucchini împreună cu varza chinezească, ardeiul roșu și sosul cu bimi, timp de 4 minute, până când devin al dente. Separat se prăjesc și inflorescențele de la broccoli-ul japonez, până se prepară al dente.
  8. Se adaugă la tartar roșiile tăiate cuburi, apoi tartarul se ia de pe foc, pentru ca roșiile să confere o notă de prospețime. Se condimentează cu sare și piper.
  9. Se așază vinetele în formă de evantai pe 2 sau 4 tocătoare pentru servit. Deasupra se distribuie crema și tartarul. Se ornează cu inflorescențele de bimi și cu creson.

Pont: Nu găti prea mult legumele pentru tartar, pentru a-și păstra o textură crocantă.