
TAPAS DE BUGET
INGREDIENTE
AVIKO
300 g Cartofi dulci prăjiți
8 Gustări Jalapeño
8 Nuggets Cheese Habanero
ALTELE
50 g chorizo
150 g tortilla tăiată cubulețe (rece)
1 ardei roșu în fâșii
75 g măsline
4 inimi de anghinare
30 g picos (mini grisine)
SOSURI
1 porție de aioli*
1 porție de sos romesco*

*AIOLI - 4 PORȚII
Puneți 3 căței de usturoi, 1 ou, 2 linguri de suc de lămâie și 250 ml ulei de floarea soarelui într-un vas de măsurat înalt.
Introduceți blenderul de mână și trageți încet în sus, până se obține o maioneză cu usturoi netedă și fără cocoloașe.
Asezonați aioli cu sare și piper (alb). Păstrați aioli într-un borcan curat la frigider.
SOS DE SMÂNTÂNĂ* - 4 PORȚII
Se face piure într-un robot de bucătărie sau cu un blender de mână, 2 ardei roșii prăjiți (din oală) cu 4 linguri de migdale nesărate prăjite, ¼ de ardei roșu (fără semințe), 2 câței de usturoi și 75 ml ulei de măsline extra virgin.
Asezonați sosul romesco cu 2 lingurițe de oțet de vin roșu și sare și piper.
Păstrați sosul romesco într-un borcan curat la frigider. Dacă sosul este puțin prea gros înainte de servire, amestecați în plus cu puțin ulei de măsline.