persian_pork_shoulder_steak

Spată de porc în stil persan

Ingrediente

  • 600 g de piure de cartofi Super Mash Homemade de la Aviko
  • 4 bucăți de spată de porc
  • 1 cățel mic de usturoi
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 2 lingurițe de za'atar + extra
  • 2 lingurițe de chimion măcinat + extra
  • O jumătate de linguriță de boia afumată + extra
  • 2 lingurițe de zeamă de lămâie
  • 2 morcovi mici
  • 2 linguri de migdale
  • 2 fire de pătrunjel
  • 2 portocale
  • 2 lingurițe de miere
  • 4 linguri de semințe de rodie
  • 100 g de brânză feta
aviko_premium_piure_cartofi_casa

Mod de preparare

Timp de preparare: 30 de minute

  1. Se șterge carnea și se așază într-o farfurie adâncă. Usturoiul se zdrobește în uleiul de măsline. Se adaugă za'atar, 1 linguriță de chimion, boia și zeamă de lămâie. Se asezonează marinada cu sare și piper.
  2. Se toarnă marinada peste carne și se lasă la marinat timp de 15 minute. Din când în când se întoarce carnea de pe-o parte pe alta.
  3. Se curăță morcovii și se taie pe jumătate pe lungime. Migdalele și pătrunjelul se toacă nu foarte mărunt.
  4. Se spală bine o portocală. Se rade coaja acesteia, apoi se stoarce sucul de la ambele portocale. Se combină sucul și coaja de portocală, mierea și restul de chimion. Se înjumătățește amestecul cu suc de portocale.
  5. Se prepară piureul de cartofi în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.
  6. Se frig bucățile de carne pe grătar sau într-o tigaie tip grill timp de 4-5 minute pe fiecare parte, până când se rumenesc și se pătrund. Între timp, se călesc și morcovii până când devin al dente (aproximativ 5 minute). Se ung apoi cu
  7. marinada cu suc de portocale și se încălzesc puțin, până când lichidul se lipește de bucățile de morcovi.
  8. Se pune cu lingura piureul de cartofi pe 4 farfurii. Se taie bucățile de friptură în felii, care se pun peste piure. Deasupra se distribuie morcovii. Se fărâmițează brânza feta pe farfurie și se presară peste preparat semințele de rodie, migdalele, pătrunjelul și za'atar, chimion și boia afumată, în funcție de preferințe.

Pont: Pentru a obține un piure foarte cremos, încorporează în el puțin unt.

Pont: Poți folosi puțin pătrunjel pentru a obține ulei aromat cu pătrunjel, cu care să stropești preparatul, pentru un plus de gust.