sos_pentru_nachos_cu_branza_cheddar

Sos pentru nachos cu brânză Cheddar

Ingrediente 

4 porții

  • 600 g cartofi Grip ’n Dip de la Aviko
  • o jumătate de ceapă roșie mică
  • 200 g sos de roșii dulce sau picant, după preferințe (din conservă)
  • 1 lingură de rondele de ardei Jalapeño (din conservă, scurse de apă)
  • 50 g brânză Cheddar rasă
  • 1 crenguță de coriandru
  • vas termorezistent (ø 10 cm)

Mod de preparare

  1. Se preîncălzește cuptorul la temperatura de 200 °C. Ceapa se toacă foarte mărunt.
  2. Se pune sosul în vasul termorezistent. Se presară deasupra ceapa roșie, ardeiul și brânza.
  3. Se lasă totul în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 8 minute, până când se topește brânza.
  4. Între timp, se prepară cartofii prăjiți în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.
  5. Se taie coriandrul nu foarte mărunt și se presară peste sosul cu brânză Cheddar. Cartofii prăjiți se servesc împreună cu sosul.

Pont: Poți sfărâma câteva chipsuri de tortilla, pe care să le presari peste cartofii prăjiți în loc de sare.