
Sos Jalapeño
Ingrediente
4 porții
- 600 g cartofi Grip ’n Dip de la Aviko
- 1 hașmă mică
- 1 cățel de usturoi
- 75 g rondele de ardei Jalapeño (din conservă, scurse de apă)
- 2 lingurițe de capere
- 5 fire de pătrunjel
- 3 linguri de ulei de măsline extra virgin
- 2 linguri de zeamă de limetă
- blender
Produsul folosit
Mod de preparare
- Se toacă mărunt hașma și usturoiul.
- Se pun în blender rondelele de ardei, hașma, usturoiul, caperele și pătrunjelul. Se adaugă uleiul de măsline și zeama de limetă.
- Se pasează totul până se obține un sos gros. Se asezonează cu sare și zeamă de limetă, după gust, apoi sosul de Jalapeño se pune într-un bol.
- Se prepară cartofii prăjiți în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj și se servesc împreună cu sosul.
Pont: Pentru un gust mai puțin picant, poți înlocui jumătate din ardeiul Jalapeño cu ardei verde.