sos_jalapeno

Sos Jalapeño

Ingrediente 

4 porții

  • 600 g cartofi Grip ’n Dip de la Aviko
  • 1 hașmă mică
  • 1 cățel de usturoi
  • 75 g rondele de ardei Jalapeño (din conservă, scurse de apă)
  • 2 lingurițe de capere
  • 5 fire de pătrunjel
  • 3 linguri de ulei de măsline extra virgin
  • 2 linguri de zeamă de limetă
  • blender

Mod de preparare

  1. Se toacă mărunt hașma și usturoiul.
  2. Se pun în blender rondelele de ardei, hașma, usturoiul, caperele și pătrunjelul. Se adaugă uleiul de măsline și zeama de limetă.
  3. Se pasează totul până se obține un sos gros. Se asezonează cu sare și zeamă de limetă, după gust, apoi sosul de Jalapeño se pune într-un bol.
  4. Se prepară cartofii prăjiți în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj și se servesc împreună cu sosul.

Pont: Pentru un gust mai puțin picant, poți înlocui jumătate din ardeiul Jalapeño cu ardei verde.