sos_de_milioane

Sos de milioane

Ingrediente

4 porții

  • 600 g cartofi Grip ’n Dip de la Aviko
  • 2 linguri de fulgi de migdale
  • 75 g fâșii de bacon
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 fir de ceapă verde
  • 1 lingură de smântână
  • 3 linguri de maioneză
  • 50 g brânză Cheddar rasă

Mod de preparare

  1. Se încălzește o jumătate de lingură de ulei de măsline într-o tigaie. Se prăjesc migdalele timp de 3 minute, până când devin aurii și crocante. Se pun apoi pe o farfurie.
  2. Se încălzește încă o jumătate de lingură de ulei de măsline în tigaie. Se călesc fâșiile de bacon timp de 4-5 minute, până când devin crocante.
  3. Se scot din tigaie și se lasă la scurs și răcit pe un prosop de hârtie.
  4. Ceapa verde se taie rondele subțiri.
  5. Se încorporează smântâna în maioneză. Se adaugă brânza, fâșiile de bacon, migdalele și ceapa verde și se amestecă ușor.
  6. Se condimentează cu sare și piper și se pune sosul de milioane într-un bol.
  7. Se prepară cartofii prăjiți în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj și se servesc împreună cu sosul.