sos_babaganoush

Sos Babaganoush

Ingrediente 

4 porții

  • 600 g cartofi Grip ’n Dip de la Aviko
  • 2 vinete
  • 2 linguri de pastă de susan
  • 1 lămâie
  • 2 căței de usturoi
  • 100 ml ulei de măsline
  • 1 lingură de semințe de susan (preferabil negru)
  • sare și piper

Mod de preparare

  • Se taie vinetele pe lungime și se crestează pulpa.
  • Se stropesc cu ulei de măsline și se lasă în cuptorul preîncălzit la 180 ºC timp de aproximativ 30 de minute.
  • Se lasă vinetele la răcit, după care se scoate pulpa cu ajutorul unei linguri. Se pasează într-un castron, folosind o furculiță.
  • Usturoiul se toacă foarte fin și se adaugă în vinetele mărunțite.
  • Se adaugă pasta de susan și zeama stoarsă de la o lămâie.
  • Se amestecă până se omogenizează și se condimentează cu sare și piper.
  • Se servește sosul într-un bol, cu semințe de susan presărate pe deasupra.
  • Se prepară cartofii prăjiți în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj și se servesc împreună cu sosul.

Pont: Pentru un accent de prospețime poți adăuga câteva frunze de mentă tocate