
Sos Babaganoush
Ingrediente
4 porții
- 600 g cartofi Grip ’n Dip de la Aviko
- 2 vinete
- 2 linguri de pastă de susan
- 1 lămâie
- 2 căței de usturoi
- 100 ml ulei de măsline
- 1 lingură de semințe de susan (preferabil negru)
- sare și piper
Produsul folosit
Mod de preparare
- Se taie vinetele pe lungime și se crestează pulpa.
- Se stropesc cu ulei de măsline și se lasă în cuptorul preîncălzit la 180 ºC timp de aproximativ 30 de minute.
- Se lasă vinetele la răcit, după care se scoate pulpa cu ajutorul unei linguri. Se pasează într-un castron, folosind o furculiță.
- Usturoiul se toacă foarte fin și se adaugă în vinetele mărunțite.
- Se adaugă pasta de susan și zeama stoarsă de la o lămâie.
- Se amestecă până se omogenizează și se condimentează cu sare și piper.
- Se servește sosul într-un bol, cu semințe de susan presărate pe deasupra.
- Se prepară cartofii prăjiți în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj și se servesc împreună cu sosul.
Pont: Pentru un accent de prospețime poți adăuga câteva frunze de mentă tocate