
Somon gătit la foc
Ingrediente
- 4 clătite din cartofi de la Aviko
- 4 fileuri de somon cu piele
- 4 căpățâni de pak choi (varză chinezească)
- 24 fire de sparanghel verde
- 1 rodie
- 4 smochine coapte
- 1 lingură de oțet din vin alb sau oțet din sherry
- 8 linguri de ulei de măsline extra virgin
- Zeama de la 2 limete
- Mentă sau busuioc și flori comestibile pentru decor
Produse Aviko
Mod de preparare
Timp de preparare: 30 de minute
- Se taie pielea de pe fileuri și se pune deoparte. Se taie căpățânile de pak choi pe jumătate pe lungime. Se taie partea lemnoasă a firelor de sparanghel. Rodia se curăță și se adună sucul.
- Pentru dressing, într-un blender se pasează smochinele cu oțetul și 6 linguri de ulei de măsline. Se condimentează cu sare și piper.
- Se frig clătitele pe grătar sau pe o tigaie tip grill până se pătrund bine și devin crocante. Se frig varza chinezească și sparanghelul timp de 5 minute, până când devin al dente. Varza chinezească se stropește cu suc de rodie, iar sparanghelul cu zeamă de limetă.
- Se ung fileurile de somon cu cele 2 linguri de ulei de măsline rămase. Se asezonează cu sare și piper. Se frig fileurile de somon pe grătar sau în tigaia tip grill la foc iute, câte 1 minut pe fiecare parte, pentru ca exteriorul să fie fript, iar interiorul gătit pe jumătate, fraged și suculent. Se frige si pielea până când devine crocantă.
- Se pune cu lingura sos pe 4 farfurii. Deasupra se așază câte o plăcintă. Se distribuie varza chinezească și spanacul pe plăcintă. Se adaugă somonul și se decorează cu pielea crocantă, semințe de rodie, mentă sau busuioc și câteva flori comestibile.
Pont: Ai vrea un preparat fără pește? Poți folosi cu succes un ou poșat pentru acest preparat!