header_fire_cooked_salmon

Somon gătit la foc

Ingrediente

  • 4 clătite din cartofi de la Aviko
  • 4 fileuri de somon cu piele
  • 4 căpățâni de pak choi (varză chinezească)
  • 24 fire de sparanghel verde
  • 1 rodie
  • 4 smochine coapte
  • 1 lingură de oțet din vin alb sau oțet din sherry
  • 8 linguri de ulei de măsline extra virgin
  • Zeama de la 2 limete
  • Mentă sau busuioc și flori comestibile pentru decor
placinte-de-cartofi-potato-pancakes-reibekuchen-aviko-808757

Mod de preparare

Timp de preparare: 30 de minute

  1. Se taie pielea de pe fileuri și se pune deoparte. Se taie căpățânile de pak choi pe jumătate pe lungime. Se taie partea lemnoasă a firelor de sparanghel. Rodia se curăță și se adună sucul.
  2. Pentru dressing, într-un blender se pasează smochinele cu oțetul și 6 linguri de ulei de măsline. Se condimentează cu sare și piper.
  3. Se frig clătitele pe grătar sau pe o tigaie tip grill până se pătrund bine și devin crocante. Se frig varza chinezească și sparanghelul timp de 5 minute, până când devin al dente. Varza chinezească se stropește cu suc de rodie, iar sparanghelul cu zeamă de limetă.
  4. Se ung fileurile de somon cu cele 2 linguri de ulei de măsline rămase. Se asezonează cu sare și piper. Se frig fileurile de somon pe grătar sau în tigaia tip grill la foc iute, câte 1 minut pe fiecare parte, pentru ca exteriorul să fie fript, iar interiorul gătit pe jumătate, fraged și suculent. Se frige si pielea până când devine crocantă.
  5. Se pune cu lingura sos pe 4 farfurii. Deasupra se așază câte o plăcintă. Se distribuie varza chinezească și spanacul pe plăcintă. Se adaugă somonul și se decorează cu pielea crocantă, semințe de rodie, mentă sau busuioc și câteva flori comestibile.

Pont: Ai vrea un preparat fără pește? Poți folosi cu succes un ou poșat pentru acest preparat!