smorrebrod_gourmet_cu_sos_remoulade_cu_gust_de_curry_si_inele_de_branza_gouda | Rețete cu produse Aviko pentru servicii alimentare

Smørrebrød gourmet cu sos remoulade cu gust de curry și inele de brânză Gouda

Ingrediente

Porții: 1

  • 3 inele de brânză Gouda (Gouda Cheese Rings) de la Aviko
  • 1 chiftea de vită (150 g)
  • 1 felie de pâine artizanală, prăjită
  • 1 lingură de capere
  • 1 lingură de pudră de curry
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • pătrunjel proaspăt, tocat, pentru decor
  • sare și piper după gust
  • mărar proaspăt, tocat, pentru decor
  • 1 linguriță de tarhon, tocat (opțional)

Pentru castraveții marinați

  • 1 parte zahăr
  • 2 părți oțet
  • 3 părți apă
  • 1 castravete feliat

Pentru sosul remoulade cu gust de curry

  • 2 linguri de maioneză
  • 2 lingură de pudră sau pastă de curry
  • 1 lingură de hașmă tocată mărunt
  • 1 linguriță de pătrunjel tocat
  • 1 linguriță de zeamă de lămâie
  • sare și piper după gust
smorrebrod_gourmet_cu_sos_remoulade_cu_gust_de_curry_si_inele_de_branza_gouda | Rețete cu produse Aviko pentru servicii alimentare

Mod de preparare

Se prepară inelele de brânză Gouda în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.

Când sunt gata, se lasă la scurs pe un prosop de hârtie.

Se prepară castraveții marinați

Se amestecă zahărul, oțetul și apa într-un bol, pentru obținerea marinadei 1-2-3. Se adaugă feliile de castravete și se lasă la marinat timp de cel puțin 30 de minute.

Se prepară sosul remoulade cu gust de curry

Într-un bol se amestecă maioneza, pasta de curry, hașma tocată, pătrunjelul și zeama de lămâie. Se condimentează cu sare și piper. Se pune deoparte.

Se gătește chifteaua de vită

Se condimentează chifteaua din carne de vită cu sare, piper și un praf de pudră de curry. Într-o tigaie se încălzește ulei de măsline la foc mediu-iute și se prăjește chifteaua de vită până ajunge la gradul dorit de preparare.

Se prăjește pâinea

Se unge felia de pâine cu ulei de măsline și se prăjește până când devine aurie și crocantă.

Se pregătește preparatul Smørrebrød

Se întinde un strat generos de sos remoulade cu gust de curry pe felia de pâine prăjită. Se așază chifteaua prăjită peste sosul remoulade. Se aranjează feliile de castraveți marinați deasupra cărnii. Se presară capere și tarhon tocat peste castraveți. Se completează Smørrebrød cu inelele de brânză Gouda de la Aviko. Se ornează cu pătrunjel și mărar tocat. Se servește imediat, pentru a savura acest Smørrebrød gourmet inspirat din gastronomia daneză.

Sfat de la chef

Combinația dintre sosul remoulade cu gust de curry, carnea de vită savuroasă și castraveții marinați picanți, completată de inelele crocante de Gouda, creează o simfonie de gusturi, care duce acest preparat danez clasic la un nou nivel. 

aviko-inele_de_branza_gouda_farfuria