Salată de avocado cu pancetta crostini de ricotta

Salată de avocado cu pancetta, flori și crostini de ricotta

Ingrediente

10 porții

  • 1 pungă de cartofi dulci premium prăjiţi Aviko (2270 g)
  • 2 baghete din aluat de grâu acrișor
  • 500 g ricotta
  • 3 crenguțe de busuioc
  • 5 avocado
  • 500 g de pancetta
  • 200 g de frunze de salată tânără
  • 150 g flori comestibile
  • ulei pentru prăjit
  • 500 ml ulei de măsline extravirgin
  • fleur de sel
Salată de avocado cu pancetta crostini de ricotta

Mod de preparare

30 minute pregătire + 5 minute cuptor

  • Preîncălziți cuptorul la 200ºC. Tăiați bagheta pe diagonală în felii subțiri; puneți-le pe foile de copt. Se amestecă ușor ricotta. Tăiați fin busuiocul și amestecați-l cu ricotta. Ungeți bagheta cu ricotta cu busuioc.
  • Se taie avocado în două, se scoate sâmburii și se decojește. Rupeți pancetta în fâșii grosiere.
  • Pregătiți cartofii dulci prăjiți conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  • Între timp, coaceți bagheta în cuptorul preîncălzit timp de 5 minute, până când devine aurie și crocantă (=crostini).
  • Împărțiți frunzele de salată cu avocado, pancetta și flori pe 10 farfurii. Stropiți salata cu ulei de măsline extravirgin și presărați cu sare și piper după gust.
  • Serviți cartofii dulci prăjiți cu salata pe farfurii. Presărați cartofii cu puțină fleur de sel. Serviți cu crostini de ricotta.
  • Sfat : Serviți cu felii de lămâie sau lime pentru un accent proaspăt.