
Salată de avocado cu pancetta, flori și crostini de ricotta
Ingrediente
10 porții
- 1 pungă de cartofi dulci premium prăjiţi Aviko (2270 g)
- 2 baghete din aluat de grâu acrișor
- 500 g ricotta
- 3 crenguțe de busuioc
- 5 avocado
- 500 g de pancetta
- 200 g de frunze de salată tânără
- 150 g flori comestibile
- ulei pentru prăjit
- 500 ml ulei de măsline extravirgin
- fleur de sel

Mod de preparare
30 minute pregătire + 5 minute cuptor
- Preîncălziți cuptorul la 200ºC. Tăiați bagheta pe diagonală în felii subțiri; puneți-le pe foile de copt. Se amestecă ușor ricotta. Tăiați fin busuiocul și amestecați-l cu ricotta. Ungeți bagheta cu ricotta cu busuioc.
- Se taie avocado în două, se scoate sâmburii și se decojește. Rupeți pancetta în fâșii grosiere.
- Pregătiți cartofii dulci prăjiți conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Între timp, coaceți bagheta în cuptorul preîncălzit timp de 5 minute, până când devine aurie și crocantă (=crostini).
- Împărțiți frunzele de salată cu avocado, pancetta și flori pe 10 farfurii. Stropiți salata cu ulei de măsline extravirgin și presărați cu sare și piper după gust.
- Serviți cartofii dulci prăjiți cu salata pe farfurii. Presărați cartofii cu puțină fleur de sel. Serviți cu crostini de ricotta.
- Sfat : Serviți cu felii de lămâie sau lime pentru un accent proaspăt.