fusion_veggie_ratatouille

Ratatouille fusion și vegetarian

Ingrediente

  • 600 g de piure de cartofi Super Mash Homemade de la Aviko
  • 1 ceapă
  • O jumătate de ardei roșu iute
  • O jumătate de ardei gras roșu
  • O jumătate de vânătă
  • 2 roșii
  • 3 linguri de ulei de măsline extra virgin
  • 1 lingură de oregano tocat mărunt
  • 2 smochine
  • 150 g zahăr
  • 50 g de unt
  • 75 g ricotta
  • Creson pentru decor
aviko_premium_piure_cartofi_casa

Mod de preparare

Timp de preparare: 30 de minute

  1. Se toacă ceapa. Se scot semințele ardeiului roșu, care apoi se toacă fin. Se taie cubulețe ardeiul gras, vânăta și roșiile.
  2. Se amestecă legumele și ardeiul roșu cu 2 linguri de ulei de măsline. Se frig pe grătar sau într-o tigaie timp de 8-10 minute, până când legumele devin moi și se pătrund. Se asezonează ratatouille cu 1 linguriță de oregano, sare și piper.
  3. Se taie smochinele în sferturi. Se frig smochinele pe grătar sau într-o tigaie tip grill timp de 1 minut pe fiecare parte.
  4. Se prepară caramel din zahăr și 3 linguri de apă. Smochinele se înmoaie imediat în caramelul cald.
  5. Se prepară piureul de cartofi în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj. Se încorporează untul. Se asezonează cu restul de oregano, sare și piper.
  6. Se amestecă ricotta cu 1 lingură de ulei de măsline. Se pune piureul pe 4 farfurii. Deasupra se distribuie ratatouille. Alături se așază smochinele. Se adaugă ricotta, peste care se presară sare și piper. Se ornează cu creson.