
Ratatouille fusion și vegetarian
Ingrediente
- 600 g de piure de cartofi Super Mash Homemade de la Aviko
- 1 ceapă
- O jumătate de ardei roșu iute
- O jumătate de ardei gras roșu
- O jumătate de vânătă
- 2 roșii
- 3 linguri de ulei de măsline extra virgin
- 1 lingură de oregano tocat mărunt
- 2 smochine
- 150 g zahăr
- 50 g de unt
- 75 g ricotta
- Creson pentru decor
Produse Aviko
Mod de preparare
Timp de preparare: 30 de minute
- Se toacă ceapa. Se scot semințele ardeiului roșu, care apoi se toacă fin. Se taie cubulețe ardeiul gras, vânăta și roșiile.
- Se amestecă legumele și ardeiul roșu cu 2 linguri de ulei de măsline. Se frig pe grătar sau într-o tigaie timp de 8-10 minute, până când legumele devin moi și se pătrund. Se asezonează ratatouille cu 1 linguriță de oregano, sare și piper.
- Se taie smochinele în sferturi. Se frig smochinele pe grătar sau într-o tigaie tip grill timp de 1 minut pe fiecare parte.
- Se prepară caramel din zahăr și 3 linguri de apă. Smochinele se înmoaie imediat în caramelul cald.
- Se prepară piureul de cartofi în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj. Se încorporează untul. Se asezonează cu restul de oregano, sare și piper.
- Se amestecă ricotta cu 1 lingură de ulei de măsline. Se pune piureul pe 4 farfurii. Deasupra se distribuie ratatouille. Alături se așază smochinele. Se adaugă ricotta, peste care se presară sare și piper. Se ornează cu creson.