
Pui cu lămâie și cimbru cu ratatouille și plăcinte din cartofi rași
Ingrediente
- 4 plăcinte din cartofi rași Aviko
- 1 lămâie
- 75 ml de ulei de măsline extra virgin
- 5-6 crenguțe de cimbru + extra
- 1 zucchini mic
- O jumătate de ardei kapia
- 1 ceapă roșie mică
- 1 roșie
- 4 fire de ceapă verde
- 4 pulpe de pui (dezosate)
- 4 roșii cherry
- 4 linguri de ulei de măsline
Produse Aviko
Mod de preparare
Timp de preparare: 30 de minute
- Se spală bine lămâia și se rade coaja. Într-o cratiță se încălzește uleiul de măsline extra virgin împreună cu coaja de lămâie și crenguțele de cimbru, timp de 5 minute. Cratița cu ulei aromat se dă de pe foc.
- Se taie dovlecelul zucchini și ardeiul kapia în cuburi de 2-3 mm. Ceapa se toacă. Se taie 4 felii de roșie, care se așază pe plăcintele din cartofi rași, apoi restul pulpei de roșie se taie cubulețe. Partea de sus a cepei verzi (partea albă și verde deschis) se taie în jumătate pe lungime.
- Se desface pielea de pe pulpele de pui. Se presară peste carne ulei cu lămâie și cimbru Se asezonează cu sare și piper după gust. Pulpele de pui se așază într-o tavă, iar lângă ele se pun și bucățile de piele.
- Se prepară plăcintele din cartofi rași în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj. Se prăjesc pulpele de pui și pielea timp de 20 de minute, până când devin aurii. Pielea se scoate mai devreme din cuptor în cazul în care capătă o culoare mai maronie și devine crocantă. Roșiile cherry se pun în cuptor lângă pui în ultimele 5 minute din timpul de preparare.
- Se încălzesc 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie. Se călește ceapa timp de 1 minut. Se adaugă cubulețele de zucchini și ardei și se lasă preparatul pe foc timp de 2 minute. Se adaugă roșiile tăiate cuburi și se lasă ratatouille pe foc încă 4-5 minute. Legumele pot fi al dente. Se asezonează cu ulei aromat cu lămâie și cimbru, sare și piper.
- Se frige ceapa verde pe grătar sau într-o altă tigaie, în cantitatea de ulei de măsline rămasă, timp de 3-4 minute.
- Se așază plăcintele din cartofi pe 4 farfurii. Pe fiecare se pune câte o felie de roșie. Se pune cu lingura ratatouille pe roșie și se completează cu pulpele de pui dezosate și pielea crocantă de pe pulpe. Se adaugă ceapa verde și roșiile cherry. Se ornează cu ulei aromat cu lămâie și cimbru și crenguțe de cimbru.