
Piure rapid și gustos
Ingrediente
- 600 g de piure de cartofi Super Mash Homemade de la Aviko
- 4 roșii
- 2 căței de usturoi
- 1 lămâie
- 8 fire de sparanghel verde
- 4 linguri de ulei de măsline
- 75 g parmezan
- 4 gălbenușuri de ou
- 1 lingură de hrean proaspăt
- 2 linguri de busuioc
- 1 linguriță de cepșoară cu flori
Produse Aviko
Mod de preparare
Timp de preparare: 30 de minute
- Se taie roșiile în cuburi pentru a prepara infuzia de roșii. Usturoiul se toacă mărunt. Se spală bine lămâia. Se taie partea lemnoasă a firelor de sparanghel.
- Se pun roșiile într-o cratiță, împreună cu un cățel de usturoi și 75 ml de apă. Se lasă pe foc timp de aproximativ 5 minute, până când se obține un piure gros. Se reduce intensitatea focului și se condimentează cu 2 linguri de ulei de măsline, sare și piper.
- Se unge sparanghelul cu 2 linguri de ulei de măsline. Se frige pe grătar sau într-o tigaie tip grill, timp de 5 de minute, până când devine al dente. Se prepară piureul de cartofi în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.
- Se rade brânza. Se formează o grămăjoară din 4 linguri de parmezan și se pune pe grătar sau într-o tigaie. Se lasă brânza să se topească și se formează un fel de fursec crocant din brânză. Acesta se lasă să se răcească. Se toacă mărunt busuiocul și cepșoara.
- Se încorporează gălbenușurile de ouă în piure. Se asezonează piureul mai întâi cu infuzia de roșii, apoi cu restul de parmezan și usturoi, hrean, busuioc, sare și piper.
- Se pune cu lingura piureul pe 4 farfurii, după ce se modelează 4 scoici mari cu ajutorul a două linguri. Deasupra se așază sparanghelul la grătar. Se presară cepșoara și florile de cepșoară. Se adaugă coajă de lămâie rasă,
- după gust, și se adaugă parmezanul crocant. Se întinde untul brun în jurul piureului și se servește.
Pont: Poți să prepari o cantitate mai mare de infuzie de roșii, pentru a avea la îndemână o bază delicioasă, cu care poți prepara rapid și ușor un piure delicios.