make_a_mash

Piure rapid și gustos

Ingrediente

  • 600 g de piure de cartofi Super Mash Homemade de la Aviko
  • 4 roșii
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lămâie
  • 8 fire de sparanghel verde
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 75 g parmezan
  • 4 gălbenușuri de ou
  • 1 lingură de hrean proaspăt
  • 2 linguri de busuioc
  • 1 linguriță de cepșoară cu flori
aviko_premium_piure_cartofi_casa

Mod de preparare

Timp de preparare: 30 de minute

  1. Se taie roșiile în cuburi pentru a prepara infuzia de roșii. Usturoiul se toacă mărunt. Se spală bine lămâia. Se taie partea lemnoasă a firelor de sparanghel.
  2. Se pun roșiile într-o cratiță, împreună cu un cățel de usturoi și 75 ml de apă. Se lasă pe foc timp de aproximativ 5 minute, până când se obține un piure gros. Se reduce intensitatea focului și se condimentează cu 2 linguri de ulei de măsline, sare și piper.
  3. Se unge sparanghelul cu 2 linguri de ulei de măsline. Se frige pe grătar sau într-o tigaie tip grill, timp de 5 de minute, până când devine al dente. Se prepară piureul de cartofi în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.
  4. Se rade brânza. Se formează o grămăjoară din 4 linguri de parmezan și se pune pe grătar sau într-o tigaie. Se lasă brânza să se topească și se formează un fel de fursec crocant din brânză. Acesta se lasă să se răcească. Se toacă mărunt busuiocul și cepșoara.
  5. Se încorporează gălbenușurile de ouă în piure. Se asezonează piureul mai întâi cu infuzia de roșii, apoi cu restul de parmezan și usturoi, hrean, busuioc, sare și piper.
  6. Se pune cu lingura piureul pe 4 farfurii, după ce se modelează 4 scoici mari cu ajutorul a două linguri. Deasupra se așază sparanghelul la grătar. Se presară cepșoara și florile de cepșoară. Se adaugă coajă de lămâie rasă,
  7. după gust, și se adaugă parmezanul crocant. Se întinde untul brun în jurul piureului și se servește.

Pont: Poți să prepari o cantitate mai mare de infuzie de roșii, pentru a avea la îndemână o bază delicioasă, cu care poți prepara rapid și ușor un piure delicios.