
Piure cu surprize cu 2 feluri de ciuperci
Ingrediente
- 600 g de piure de cartofi Super Mash Homemade de la Aviko
- 2 lingurițe de șofran
- 200 g de ciuperci brune
- 50 g de ciuperci grupate
- 150 ml de oțet din vin alb sau oțet din sherry
- 3 linguri de zahăr
- 75 g parmezan
- 6 linguri de ulei de măsline extra virgin
- 150 g de unt nesărat
- 1 linguriță de muguri de pin
- 2 lingurițe de zeamă de lămâie
- 1 lingură de cepșoară cu flori
- 2 linguri de frunze busuioc (pitic)
Produse Aviko
Mod de preparare
Timp de preparare: 25 de minute
- Se toacă mărunt șofranul și se înmoaie în 3 linguri de apă caldă, timp de 5 minute.
- Se șterg bine ciupercile brune și se taie în felii subțiri. Ciupercile grupate se separă, se curăță și se pun într-un bol.
- Se pune oțetul din vin împreună cu zahărul într-o cratiță. Se dizolvă zahărul la foc mic. Se toarnă marinada dulce-acrișoară peste ciupercile din bol și se lasă să se răcească.
- Se rade brânza. Se formează o grămăjoară din 4 linguri de parmezan și se pune pe grătar sau într-o tigaie. Se lasă brânza să se topească și se formează 4 fursecuri crocante din brânză. Acestea se lasă să se răcească.
- Se prepară piureul de cartofi în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj. Se încing 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie. Se prăjesc feliile de ciuperci brune timp de 5 minute, până când devin aurii și crocante pe ambele părți.
- Se topește untul într-o cratiță. Se adaugă mugurii de pin. Se lasă untul să capete o culoare brună, apoi se dă cratița de pe foc. Se asezonează cu coaja de lămâie, sare și piper. Se toacă mărunt cepșoara.
- Se asezonează piureul de cartofi cu șofranul și lichidul în care acesta a fost înmuiat, 4 linguri de unt brun, sare și piper.
- Se pune cu lingura piureul de cartofi pe 4 farfurii, sub formă de cerc, apoi se aplatizează cu spatele lingurii. Se încorporează ciupercile crocante. Se distribuie ciupercile dulci-acrișoare peste piure. Se stropesc farfuriile cu ultimele 4 linguri de ulei de măsline, iar deasupra se presară cepșoară, flori de cepșoară, busuioc (pitic) și brânza crocantă. Se întinde untul brun în jurul piureului cu surprize și se servește.
Pont: Poți să înmoi șofran și să-l depozitezi în lichidul în care a stat, pentru a avea mereu la îndemână acest ingredient cu care poți conferi un gust deosebit piureului de cartofi.