
O plimbare prin grădină
Ingrediente
- 400 g de piure de cartofi Super Mash Homemade de la Aviko
- 400 g cuburi de dovleac
- 11 linguri de ulei de măsline extra virgin
- 1 lămâie
- 2 zucchini verzi mici
- 200 g de roșii cherry
- 1 ceapă
- 75 g teci de fasole verde
- 1 ardei roșu
- 1 căpățână de pak choi (varză chinezească)
- 4 inimi de anghinare
- 6 caise
- 1 rodie
- 3 lingurițe de fistic sărat (doar miezul)
- 4 linguri de boabe mazăre tânără
- 2 linguri de măsline
- 3-4 fire de mărar
Produse Aviko
Mod de preparare
Timp de preparare: 20 de minute
- Se preîncălzește cuptorul la temperatura de 200 °C. Cuburile de dovleac se pun într-o tavă și se amestecă bine cu 2 linguri de ulei de măsline. Se lasă la cuptor timp de 20 minute, până când se înmoaie și se pătrund.
- Se spală bine lămâia. Se rade coaja și se stoarce zeama acesteia. Se amestecă zeama și coaja de lămâie cu 6 linguri de ulei de măsline, sare și piper după gust.
- Se feliază fiecare dovlecel zucchini în câte 5 fâșii. Acestea se marinează în jumătate din cantitatea de marinadă cu lămâie.
- Se taie pe jumătate roșiile și se marinează în restul de marinadă cu lămâie.
- Se taie ceapa felii subțiri. Se curăță fasolea verde și se taie bucăți. Se scot semințele ardeiului, care apoi se taie inele subțiri. Se taie grosier căpățâna de varză chinezească. Inimile de anghinare se taie și ele în bucăți mici.
- Se taie pe jumătate caisele. Rodia se curăță de semințe. Într-o tigaie se prăjește fisticul, apoi se toacă grosier, după gust.
- Se prepară piureul de cartofi în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.
- Se combină ceapa, fasolea verde, ceapa chinezească, anghinarea, jumătate din roșii și caise cu ultimele 3 linguri de ulei de măsline. Se frig pe grătar sau într-o tigaie tip grill până devin al dente și se formează urme de grătar.
- Se pasează într-un blender dovleacul copt împreună cu piureul de cartofi. Se condimentează cu sare și piper. Se pune cu lingura piureul de dovleac pe 4 farfurii.
- Se distribuie legumele prăjite deasupra piureului. Fâșiile de zucchini se rulează și se așază între bucățile de legume. Se finalizează preparatul așezând restul de roșii, semințele de rodie, ardeiul, măslinele și fisticul. În funcție de preferințe, se poate stropi farfuria cu puțină marinadă cu lămâie de la zucchini sau de la roșii. Se ornează cu mărar.
Pont: Poți decora grădina cu frunze crocante de salată.