fake_potato_nigiri

Nigiri vegetal cu cartofi

Ingrediente

  • 4 cartofi gratinați vegani Aviko
  • 12 creveți
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi
  • Boia (afumată)
  • 1 ou
  • 1 linguriță de muștar
  • Zeama de la 1 limetă
  • 225 ml de ulei de floarea soarelui
  • 3 fire de coriandru
  • 2 bucăți de fructul pasiunii
  • 4 linguri de suc de portocale roșii
  • 2 fructe kumquat
  • 3 căpșuni
  • O jumătate de avocado
  • 12 frunze de shisho
  • Flori comestibile
aviko-cartofi_gratinati_vegani-one-for-all

Mod de preparare

Timp de preparare: 30 de minute

  1. Se decortichează creveții. Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie. Usturoiul se toacă mărunt și se călește timp de 1 minut. Se adaugă cojile de creveți și se lasă preparatul pe foc timp de 3 minute. Deasupra se presară un vârf de cuțit de cu boia. Se toarnă 600 ml de apă și se dă în clocot împreună cu diverse condimente (boabe de piper, foaie de dafin sau cimbru).
  2. Se scade intensitatea focului și se lasă supa pe foc 10 minute și se reduce cantitatea la un sfert. Se strecoară supa de creveți.
  3. Se prepară cartofii gratinați timp de 10 minute, în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj, dar în așa fel încât să fie suficient de moi pentru a putea modela scoici din cartofi.
  4. În blender se amestecă oul, muștarul, zeama de la o jumătate de limetă și uleiul de floarea-soarelui până când se obține o maioneză. Se asezonează maioneza cu supa de creveți și sare.
  5. Se toacă mărunt coriandrul. Se prepară un dressing din pulpa de fructul pasiunii, 2 linguri de suc de portocale și coriandru. Se asezonează cu zeamă de limetă.
  6. Se taie fructele kumquat și căpșunile în felii subțiri. Se taie și avocado în felii subțiri. Creveții se taie în jumătate pe lungime.
  7. Se modelează 12 scoici din cartofii gratinați, cu ajutorul a două linguri. Dressingul și frunzele de shiso se împart pe 4 farfurii. Deasupra se așază scoicile de cartofi, peste care se pun 1-2 felii subțiri de avocado.
  8. Se ung creveții cu maioneza de creveți și se pun peste bucățile de avocado. Se decorează nigiri cu căpșuni, kumquat și flori comestibile.

Pont: Ai prefera să nu folosești creveți cruzi? Îi poți fierbe timp de 1 minut în supa caldă.