Mini gratinaţi cu sparanghel și parmezan și creveți crocanți
Ingrediente
10 porții
- 30 Aviko Mini gratinaţi cu sparanghel & parmezan
- 150 g crème fraîche
- 2-3 linguri de mărar tocat fin
- 2 linguri de ulei de măsline
- 250 g rachetă
- 250 g de creveți olandezi sau de cocktail
- 50 g de făină "autogresivă"
Mod de preparare
- Pregătiți gratinaţi conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Se încălzește uleiul de prăjit la 180°C.
- În acest moment se adaugă smântâna și mărarul.
- Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie. Se adaugă rucola și se lasă să se ofilească ușor pe foc, amestecând constant.
- Se usucă creveții cu un prosop de hârtie. Se trec creveții prin făină cernută și se amestecă bine. Se prăjește în ulei încins timp de 1-2 minute până când devine crocantă. Așezați creveții pe hârtie de copt și presărați-i cu puțină sare.
- Se așază câte 3 grătare pe fiecare farfurie. Întindeți rucola peste ele. Se presară cu creveți crocanți și se ornează cu cremă de mărar.
Poftă bună!
Sfat util
Încercați și o versiune cu șuncă de Parma sau pancetta în loc de creveți.