
Mâncare vegană în stil asiatic cu bucăți de cartofi
Ingrediente
- 400 g Aviko Crispy Homestyle Extra Thin Wedges
- 1 căpățână și jumătate de pak choi (varză chinezească)
- 1 ardei roșu (nu iute)
- 2 cepe verzi
- 1 ceapă
- 3 cm dintr-o rădăcină de ghimbir
- 1 cățel de usturoi
- 50 ml sos de soia
- 1 limetă
- 3 linguri de ulei de floarea-soarelui
Produse Aviko
Mod de preparare
- Se taie varza chinezească pe jumătate pe lungime. Ardeii se taie în fâșii subțiri, iar ceapa verde inele. Se toacă ceapa.
- Se decojește ghimbirul. Se dă pe răzătoare, la fel se procedează și cu usturoiul, apoi se adaugă ambele ingrediente în sosul de soia. Se adaugă zeama de limetă.
- Se încălzește uleiul pe grătar sau într-un wok. Se prăjește varza chinezească timp de 2 minute. De asemenea, se frig ardeii și ceapa pe grătar timp de 2 minute. Se pune deoparte o lingură de inele de ceapă verde, iar restul se adaugă la celelalte legume și se mai lasă pe foc 1 minut.
- Se prepară cartofii prăjiți în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj. Se asezonează legumele cu sos de soia și se mai prăjesc încă 1 minut, împreună cu bucățile de cartofi prăjiți.
- Se pun cu lingura bucățile de cartofi și legumele în 4 boluri. Se adaugă varza chinezească, iar deasupra se presară ceapa verde tocată păstrată.
Pont: Poți presăra deasupra semințe de susan prăjite.