asian_vegan_with_wedges

Mâncare vegană în stil asiatic cu bucăți de cartofi

Ingrediente

  • 400 g Aviko Crispy Homestyle Extra Thin Wedges
  • 1 căpățână și jumătate de pak choi (varză chinezească)
  • 1 ardei roșu (nu iute)
  • 2 cepe verzi
  • 1 ceapă
  • 3 cm dintr-o rădăcină de ghimbir
  • 1 cățel de usturoi
  • 50 ml sos de soia
  • 1 limetă
  • 3 linguri de ulei de floarea-soarelui
aviko-bucati_de_cartofi_subtiri_si_crocante_cu_coaja

Mod de preparare

  1. Se taie varza chinezească pe jumătate pe lungime. Ardeii se taie în fâșii subțiri, iar ceapa verde inele. Se toacă ceapa.
  2. Se decojește ghimbirul. Se dă pe răzătoare, la fel se procedează și cu usturoiul, apoi se adaugă ambele ingrediente în sosul de soia. Se adaugă zeama de limetă.
  3. Se încălzește uleiul pe grătar sau într-un wok. Se prăjește varza chinezească timp de 2 minute. De asemenea, se frig ardeii și ceapa pe grătar timp de 2 minute. Se pune deoparte o lingură de inele de ceapă verde, iar restul se adaugă la celelalte legume și se mai lasă pe foc 1 minut.
  4. Se prepară cartofii prăjiți în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj. Se asezonează legumele cu sos de soia și se mai prăjesc încă 1 minut, împreună cu bucățile de cartofi prăjiți.
  5. Se pun cu lingura bucățile de cartofi și legumele în 4 boluri. Se adaugă varza chinezească, iar deasupra se presară ceapa verde tocată păstrată.

Pont: Poți presăra deasupra semințe de susan prăjite.