
Macrou la tigaie, piure de cartofi cu boia afumată și pesto de rucola
Ingrediente
- 600 g de piure de cartofi Super Mash Homemade de la Aviko
- 50 g de rucola
- 1 cățel de usturoi
- 1 lingură de muguri de pin
- 125 ml de ulei de măsline extra virgin
- 75 g parmezan
- 4 fileuri de macrou cu piele
- Boia afumată
- 1 lingură de capere
- 4 roșii cherry
- 1 lingurițe de zahăr
- 2 lingurițe de oțet balsamic.
Produse Aviko
Mod de preparare
Timp de preparare: 30 de minute
- Folosind un blender vertical, se pasează rucola împreună cu usturoiul, 1 linguriță de muguri de pin și 100 ml de ulei de măsline. Se rade brânza. Se condimentează pesto-ul de rucola cu 2 linguri de brânză și piper. Se adaugă ulei de măsline în plus dacă pesto are o consistență prea groasă.
- Se preîncălzește cuptorul la temperatura de 200 °C. Se formează o grămăjoară din restul de brânză și se pune pe o tavă. Se dă la cuptor și se lasă timp de 2-3 minute, până când brânza devine crocantă. Se lasă la răcit.
- Se ung fileurile de macrou cu un strat subțire de pesto de rucola. Într-o tigaie se prăjește cantitatea rămasă de muguri de pin până capătă o culoare aurie, apoi se transferă pe o farfurie.
- Se prepară piureul de cartofi în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj. Se asezonează piureul cu pesto-ul de rucola și boia, după gust.
- Se frig pe grătar fileurile de macrou. La fel și roșiile, împreună cu 1 linguriță de ulei de măsline, timp de 3 minute, până când devin zemoase. Peste acestea se presară zahărul și oțet balsamic, apoi se mai lasă pe foc încă un minut. Uleiul de măsline rămas se folosește pentru a prăji caperele până când devin crocante.
- Se pune cu lingura piureul de cartofi cu boia pe 4 farfurii. Deasupra se așază fileurile de macrou și roșiile. Se decorează cu brânza crocantă, muguri de pin, capere crocante și pesto de rucola.