sweet_sour_vegan_tostada

Jeff la mare

Ingrediente

  • 8 plăcinte din cartofi rași Aviko
  • 150 g fire de sparanghel verde
  • 150 g de roșii cherry
  • 150 g de morcovi
  • 1 lămâie
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de busuioc tocat mărunt
  • 1 hașmă
  • 400 ml de smântână pentru gătit sau pentru frișcă
  • 1 linguri de migdale
  • 1 lingurițe de cepșoară
  • 3 linguri de ulei aromat cu busuioc (vezi pontul)
  • 400 g de fileuri de somon
  • 2 linguri de creson de sfeclă roșie
755504_aviko_placinte_rotunde_din_cartofi_rasi_pentru_cuptor

Mod de preparare

Timp de preparare: 30 de minute

  1. Se preîncălzește cuptorul la temperatura de 220°C. Se taie capetele lemnoase ale firelor de sparanghel și ce rămâne se taie în bucăți de 4 cm. Se taie sparanghelul în jumătate pe lungime. Roșiile se taie pe jumătate, iar morcovii se taie în fâșii de 3-4 mm. Se spală bine lămâia.
  2. Se așază sparanghelul, roșiile și morcovii pe o tavă. Se stropesc ingredientele cu 2 linguri de ulei de măsline. Se rad 2 lingurițe de lămâie peste legume și deasupra se presară busuioc, sare și piper.
  3. Se coc legumele în cuptor timp de 15 minute, până când devin al dente. Între timp, se toacă hașmele pentru sosul de unt alb. Se reduce până la jumătate cantitatea de smântână cu hașmă.
  4. Se prăjesc migdalele într-o tigaie. Se presară pe o farfurie și se toacă fin. Se toacă mărunt cepșoara.
  5. Se ung plăcintele din cartofi rași cu uleiul aromat cu busuioc. Se ung fileurile de somon cu 2 lingură de ulei de măsline și se asezonează cu sare și piper.
  6. Se frig plăcintele din cartofi rași și fileurile de somon la grătar sau într-o tigaie tip grill timp de aproximativ 8 minute, până când plăcintele devin aurii și crocante și fileul de somon este roz și suculent.
  7. Se rad 2 lingurițe de coajă de lămâie peste sosul de unt alb. Se asezonează cu cepșoară, sare și piper.
  8. Se pune cu lingura sos de unt alb în formă de cerc pe 4 farfurii. Se așază plăcintele din cartofi rași cu busuioc peste sos. Se adaugă legumele. Se așază fileurile de somon pe diagonală, sprijinite de legume.
  9. Se ornează cu cresonul de sfeclă roșie și puțină coajă de lămâie și zeamă de lămâie după gust. Deasupra se presară migdalele prăjite.

Pont anti-risipă: Poți tăia cojile de morcovi în fâșii, pe care se le prăjești în ulei fierbinte până când devin crocante. Poți înlocui cresonul din sfeclă roșie cu fâșiile crocante de morcov.