cauliflower_steak_with_gratin_salsa_verde

Friptură de conopidă cu cartofi gratinați și salsa verde

Ingrediente

  • 4 cartofi gratinați vegani Aviko
  • 1 conopidă
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 linguriță de boabe de piper verde
  • O jumătate de ardei roșu iute
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 hașmă
  • O jumătate de ceapă mică
  • 1 ardei gras roșu
  • 7 linguri de ulei de măsline extra virgin
  • Hrean proaspăt
  • 60 g de pesmet panko
  • 40 g de unt la temperatura camerei
aviko-cartofi_gratinati_vegani-one-for-all

Mod de preparare

Timp de preparare: 45 de minute

  1. Se curăță conopida și se taie 4 felii groase din căpățână (acestea vor fi bucățile de friptură).
  2. Pentru salsa verde, se taie fin pătrunjelul și piperul verde. Se scot semințele ardeiului roșu, care apoi se toacă fin.
  3. Se dă pe răzătoare usturoiul. Se toacă fin hașma și ceapa. Se taie ardeiul gras cubulețe.
  4. Se amestecă pătrunjelul și piperul verde cu usturoiul, hașma, ceapa și jumătate din ardei. Se adaugă 5 linguri de ulei de măsline. Se condimentează salsa verde cu hreanul ras și sare după gust.
  5. Se ung bucățile de conopidă cu ultimele 2 linguri de ulei de măsline. Bucățile de friptură de conopidă se frig pe grătar (sau într-o tigaie tip grill) timp de 4 minute pe fiecare parte, până când devin aurii și se pătrund. Pentru o aromă de fum delicioasă, se țin bucățile de conopidă direct pe flacără, pentru perioade scurte de timp.
  6. Între timp, se prepară cartofii gratinați în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj. Se amestecă panko și untul topit, iar mixul se întinde într-o tavă. Se dă la cuptor până când devine auriu și crocant.
  7. Se așază fripturile de conopidă pe 4 farfurii, Se distribuie salsa verde și restul de ardei în fiecare farfurie. Deasupra se rade încă puțin hrean, după gust. Se adaugă cartofii gratinați, iar deasupra se presară amestecul cu panko.