
Friptură de conopidă cu cartofi gratinați și salsa verde
Ingrediente
- 4 cartofi gratinați vegani Aviko
- 1 conopidă
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 linguriță de boabe de piper verde
- O jumătate de ardei roșu iute
- 1 cățel de usturoi
- 1 hașmă
- O jumătate de ceapă mică
- 1 ardei gras roșu
- 7 linguri de ulei de măsline extra virgin
- Hrean proaspăt
- 60 g de pesmet panko
- 40 g de unt la temperatura camerei
Produse Aviko
Mod de preparare
Timp de preparare: 45 de minute
- Se curăță conopida și se taie 4 felii groase din căpățână (acestea vor fi bucățile de friptură).
- Pentru salsa verde, se taie fin pătrunjelul și piperul verde. Se scot semințele ardeiului roșu, care apoi se toacă fin.
- Se dă pe răzătoare usturoiul. Se toacă fin hașma și ceapa. Se taie ardeiul gras cubulețe.
- Se amestecă pătrunjelul și piperul verde cu usturoiul, hașma, ceapa și jumătate din ardei. Se adaugă 5 linguri de ulei de măsline. Se condimentează salsa verde cu hreanul ras și sare după gust.
- Se ung bucățile de conopidă cu ultimele 2 linguri de ulei de măsline. Bucățile de friptură de conopidă se frig pe grătar (sau într-o tigaie tip grill) timp de 4 minute pe fiecare parte, până când devin aurii și se pătrund. Pentru o aromă de fum delicioasă, se țin bucățile de conopidă direct pe flacără, pentru perioade scurte de timp.
- Între timp, se prepară cartofii gratinați în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj. Se amestecă panko și untul topit, iar mixul se întinde într-o tavă. Se dă la cuptor până când devine auriu și crocant.
- Se așază fripturile de conopidă pe 4 farfurii, Se distribuie salsa verde și restul de ardei în fiecare farfurie. Deasupra se rade încă puțin hrean, după gust. Se adaugă cartofii gratinați, iar deasupra se presară amestecul cu panko.