
Clătite cu ciocolată și chilli cu frișcă și fructe de pădure
Ingrediente
- 8 clătite din cartofi de la Aviko
- 200 g de smântână
- 2 linguri de sos de chilli
- Pudră de chilli după gust
- 1 lingură de zahăr pudră
- 2 crenguțe de mentă
- 3 linguri de semințe de rodie
- 75 g de afine
- 125 g de zmeură
- 25 g de ciocolată neagră
Produse Aviko
Mod de preparare
Timp de preparare: 10 de minute
- Se prepară clătitele în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.
- Se amestecă smântâna și se asezonează cu sos de chili, pudră de chili și zahăr după gust. Se toacă mărunt 4 frunze de mentă și se încorporează în cremă, împreună cu semințele de rodie.
- Se așază câte o clătită pe fiecare dintre cele 4 farfurii. Deasupra se pune jumătate din crema cu smântână. Se distribuie afinele peste smântână și se acoperă cu o a doua clătită. Se pune cu lingura și restul de cremă cu smântână.
- Se distribuie zmeura pe cel de-al doilea strat de clătite. Se rade ciocolată peste desert și se ornează cu frunze de mentă.
Pont: Nu este sezonul fructelor de pădure? Poți combina clătitele cu orice alt fruct: căpșuni și rubarbă primăvara, cireșe și caise vara, mere și pere fierte toamna. Pentru iarnă, îți recomandăm să folosești portocale și mandarine pentru un gust delicios.