chic-charcuterie-ro

CHIC CHARCUTERIE

INGREDIENTE

AVIKO

6 Inele de Ceapă Cheez 
6 Nuggets Black Cheezy
6 Chicken Pops
300 g Cartofi dulci prăjiți

ALTELE

1 porție de tartar* din steak
1 porție de toast* din maia
50 g șuncă crudă
75 g paté (de la fermă)
100 g brie
1 mini quiche răcită
2 smochine proaspete
50 g cornichoni

SOSURI

50 g maioneză de trufe
1 porție chutney* de smochine
1 porție cremă* de tarhon

chic-charcuterie-ro

TARTAR DIN *STEAK  - 4 PORȚII

Tăiați 500 g de mușchiuleț în cuburi mici de cel mult 3 mm.

Pentru dressing, amestecați 2 gălbenușuri de ou cu 1 linguriță de muștar fin.
Amestecați 6 linguri de ulei de măsline extravirgin. Cu o lingura 1 șalotă mică tocată mărunt, 1 gherkin mic (dulce) acrișor tocat mărunt, 2 lingurițe de capere tocate grosier și 1 crenguță de pătrunjel tocat mărunt.
Păstrează dressing-ul și steak tartar-ul acoperite la frigider. Doar
înainte de servire, acoperiți steak tartarul cu dressing și asezonați cu
sare si piper.

TOAST DIN MAIA - 4 PORȚII

Preîncălziți cuptorul la 200 ºC. Tăiați felii subțiri dintr-o baghetă din maia și asezați pe o tavă de copt. Stropiți feliile de pâine cu puțin ulei de măsline.

Prăjiți pâinea în cuptorul preîncălzit timp de 8 minute până se rumenește și este crocantă. Păstrați pâinea prăjită într-un recipient ermetic

CHUTNEY DE SMOCHINE - 4 PORȚII

Tăiați 500 de grame de smochine proaspete și 100 de grame de smochine uscate și prune uscate în
bucăți mici.

Aduceți smochinele cu prunele uscate sau smochinele, 200g zahăr, 150ml oțet balsamic alb, 2 șalote tocate mărunt, 1 lingurița de 
scorțișoară măcinată și frunzele a 5 crenguțe de cimbru la fiert.

Reduceți focul la mic și lăsați chutney-ul să se reducă până la consistența dulceții în 30-45 de minute. Turnați chutney-ul într-un borcan curat, lăsați să se răcească și
se păstrează la frigider.

CREMĂ *DRAGON - 4 PORȚII

Se prepară piure într-un robot de bucătărie sau cu un blender de mână frunzele de la 2-3 crenguțe de tarhon cu 200 g maioneză. Păstrați crema de tarhon într-un borcan curat în frigider. Pune câte un punct de cremă de tarhon pe fiecare Chicken pop și ornați cu cress.