monkfish_ceviche

Ceviche de monkfish

Ingrediente

  • 4 plăcinte din cartofi rași Aviko
  • 400 g de fileuri de monkfish
  • 2 lămâi
  • 2 cm dintr-o rădăcină de ghimbir
  • O jumătate de ardei roșu iute
  • 1 ardei gras roșu, galben și/sau verde
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 6 căpșuni
  • 4 roșii cherry
  • 3 fire de coriandru
  • 2 lingurițe de oțet din vin alb sau din sherry
  • Flori comestibile
755504_aviko_placinte_rotunde_din_cartofi_rasi_pentru_cuptor

Mod de preparare

Timp de preparare: 30 de minute

  1. Se taie fileurile de monkfish în felii subțiri Se așază într-un bol. Se spală bine lămâia și se rade coaja. Se stoarce zeama de la cele 2 lămâi.
  2. Se curăță de coajă ghimbirul și se dă pe răzătoare. Se toacă mărunt ardeiul iute. Se combină coaja de lămâie cu zeama de lămâie și cu ghimbirul. Se dă peștele prin marinada cu lămâie. Se marinează timp de 10-15 minute. Peștele „se va găti” și va căpăta o culoare albă.
  3. Se taie ardeii grași fâșii și se amestecă prin aruncare împreună cu ulei de măsline. Se frige ardeiul pe grătar sau într-o tigaie tip grill, timp de 5 de minute, până când se înmoaie și se frăgezesc. Între timp, se taie roșiile și căpșunile julienne. Coriandrul se taie mărunt.
  4. Se frig roșiile și coriandrul împreună timp de 1 minut. Se asezonează cu căpșunile proaspete, oțetul din vin, sare și piper. Se lasă salata să se răcească până devine călduță sau la temperatura camerei.
  5. Se prepară plăcintele din cartofi rași în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.
  6. Se așază plăcintele din cartofi pe 4 farfurii. Se distribuie căpșunile și ardeii pe fiecare farfurie. Se așază ceviche peste salată. Se stropește preparatul cu puțină marinadă, se ornează cu flori comestibile.

Pont: Poți pregăti în avans ceviche și salata, astfel încât doar plăcintele din cartofi rași să fie preparate chiar înainte de servire.