
Cartofi crocanți cu trufe cu 3 sosuri
Ingrediente
- 12 plăcinte din cartofi rași Aviko
- 1 legătură de ierburi aromate proaspete, de exemplu mentă, mărar, oregano, busuioc și cimbru
- O jumătate de ardei roșu iute
- 100 ml de ulei de măsline extra virgin
- Zeama de la 1 limetă
- 8 curmale proaspete
- 400 g de iaurt grecesc
- Un sfert de linguriță de pudră de chili
- 2 lingurițe de boia (afumată)
- 1 linguriță de za'atar
- 1 fir de mărar
- 1 sfeclă (proaspătă sau coaptă)
- 1 linguriță de muguri de pin
- 1 trufă neagră
Produse Aviko
Mod de preparare
Timp de preparare: 25 de minute
- Se pun frunzele și ierburile aromatice într-un blender. Se scot semințele ardeiului, care apoi se toacă fin. Se toarnă uleiul de măsline.
- Se pasează grosier ierburile și ardeiul. Se condimentează sosul chimichurri astfel obținut cu zeamă de limetă, sare și piper, apoi se pune cu lingura într-un bol.
- Pentru sosul cu iaurt și curmale, se spală curmalele și li se scot sâmburii. Se pasează curmalele într-un blender, împreună cu 100 g de iaurt. Se adaugă încă 100 g de iaurt (fără să se mai paseze), apoi se condimentează cu pudra de chilli și o jumătate de linguriță de boia de ardei. Se pune sosul într-un bol. Deasupra se presară za'atar și se ornează cu mărar.
- Se decojește și se rade fin sfecla. Se amestecă sfecla cu restul de 200 g de iaurt. Limeta se spală bine și apoi se rade coaja. Se asezonează sosul cu sfeclă și iaurt cu coajă și zeamă de limetă, sare și piper. Se pune sosul într-un bol, iar deasupra se presară muguri de pin.
- Se presară plăcintele din cartofi rași cu trufa rasă și cu boia de ardei. Se prepară în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj. Se servesc plăcintele din cartofi rași pe un tocător, împreună cu cele 3 sosuri.
Pont: În cazul în care curmalele nu sunt foarte zemoase sau sunt ușor deshidratate, le poți înmuia în apă timp de 15 minute.