meat_on_a_stick

Carne pe băț

Ingrediente

  • 400 g de piure de cartofi Super Mash Homemade de la Aviko
  • 3 cepe
  • 1 ardei roșu
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • O jumătate de linguriță de chimion măcinat
  • Un praf de scorțișoară măcinată
  • Un sfert de linguriță de cuișoare
  • Zeama de la o lămâie
  • 6 linguri de ulei de măsline
  • 600 g de pulpe de pui dezosate cu piele
  • 2 ardei kapia
  • 12-16 frunze de salată
aviko_premium_piure_cartofi_casa

Mod de preparare

Timp de preparare: 30 de minute

  1. Se toacă fin ceapa. Se scot semințele ardeiului roșu, care apoi se toacă fin. Se toacă mărunt usturoiul și pătrunjelul. Se amestecă ceapa, ardeiul roșu, usturoiul și pătrunjelul cu condimentele, zeama de lămâie și uleiul de măsline. Se asezonează sosul chimichurri cu sare și piper.
  2. Se tamponează cu un șervet pulpele de pui și se pun într-un bol. Deasupra se toarnă marinada și se lasă să se odihnească timp de 15 minute.
  3. Se taie restul de ceapă și ardeiul kapia în cuburi de 2-3 cm. Pupele se taie și ele cuburi de dimensiuni egale. Se așază bucățile de carne, ceapă și ardei kapia pe 4 bețe de frigărui.
  4. Se prepară piureul de cartofi în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj. Se frig frigăruile din carne pe grătar sau într-o tigaie tip grill timp de 10-12 minute, până când se rumenesc și se pătrund.
  5. Se pune cu lingura piureul pe 4 farfurii. Deasupra se distribuie frunzele de salată. Se așază frigăruile peste salată, iar pe ele se pune cu lingura restul de sos chimichurri.

Pont: Ai mai mult timp la dispoziție? Poți marina puiul cel puțin 4 ore, chiar peste noapte dacă este posibil, pentru un gust mai intens.