spring_calamari_on_hashbrown

Calamar cu legume de primăvară pe pat de plăcinte din cartofi rași

Ingrediente

  • 8 plăcinte din cartofi rași Aviko
  • 4 calamari
  • 6 linguri de ulei de măsline
  • 2 lingurițe de zeamă de lămâie
  • 1 linguriță de muștar
  • 1 roșie
  • 1 hașmă mică
  • 2 lingurițe de oțet din sherry
  • 1 avocado
  • 1 lingurițe de flori de cepșoară
  • Busuioc (pitic)
755504_aviko_placinte_rotunde_din_cartofi_rasi_pentru_cuptor

Mod de preparare

Timp de preparare: 20 de minute

  1. Se curăță calamarii. Se taie în jumătate, pe lungime și se crestează în formă de romb. Se ung cu 1 lingură de ulei de măsline și se asezonează cu sare și piper.
  2. Se prepară o vinegretă din zeamă de lămâie, muștar și restul de ulei de măsline. Se condimentează cu sare și piper.
  3. Se taie roșiile în cuburi mici. Se toacă mărunt hașma. Se amestecă roșiile și hașma cu oțetul din sherry. Se condimentează cu sare și piper. Se taie avocado în felii subțiri
  4. Se prepară plăcintele din cartofi rași în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj. Se frig calamarii pe grătar timp de 6 minute, până când se rumenesc și se pătrund.
  5. Se așază plăcintele din cartofi pe 4 farfurii. Pe fiecare se așază roșii, hașme și avocado. Se pun apoi calamarii, iar deasupra se stropește puțin din vinegreta cu lămâie. Se ornează cu flori de hașmă și cu busuioc.

Variantă: Poți folosi scoici, ton sau fileuri de somon ca topping pentru aceste plăcinte din cartofi rași.

Pont: Calamarul se va curba frumos dacă este crestat înaintea de a fi fript. În acest fel, preparatul va avea un aer festiv, iar farfuria va avea un aspect mai special.