
Calamar cu legume de primăvară pe pat de plăcinte din cartofi rași
Ingrediente
- 8 plăcinte din cartofi rași Aviko
- 4 calamari
- 6 linguri de ulei de măsline
- 2 lingurițe de zeamă de lămâie
- 1 linguriță de muștar
- 1 roșie
- 1 hașmă mică
- 2 lingurițe de oțet din sherry
- 1 avocado
- 1 lingurițe de flori de cepșoară
- Busuioc (pitic)
Produse Aviko
Mod de preparare
Timp de preparare: 20 de minute
- Se curăță calamarii. Se taie în jumătate, pe lungime și se crestează în formă de romb. Se ung cu 1 lingură de ulei de măsline și se asezonează cu sare și piper.
- Se prepară o vinegretă din zeamă de lămâie, muștar și restul de ulei de măsline. Se condimentează cu sare și piper.
- Se taie roșiile în cuburi mici. Se toacă mărunt hașma. Se amestecă roșiile și hașma cu oțetul din sherry. Se condimentează cu sare și piper. Se taie avocado în felii subțiri
- Se prepară plăcintele din cartofi rași în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj. Se frig calamarii pe grătar timp de 6 minute, până când se rumenesc și se pătrund.
- Se așază plăcintele din cartofi pe 4 farfurii. Pe fiecare se așază roșii, hașme și avocado. Se pun apoi calamarii, iar deasupra se stropește puțin din vinegreta cu lămâie. Se ornează cu flori de hașmă și cu busuioc.
Variantă: Poți folosi scoici, ton sau fileuri de somon ca topping pentru aceste plăcinte din cartofi rași.
Pont: Calamarul se va curba frumos dacă este crestat înaintea de a fi fript. În acest fel, preparatul va avea un aer festiv, iar farfuria va avea un aspect mai special.