Burger grecesc cu dovlecei retete

Burger grecesc cu dovlecei, spanac, tzatziki și brânză feta

Ingrediente

10 porții

  • 3 castraveți
  • 2 căței de usturoi presați
  • 3 linguri de mărar tocat
  • 500 ml iaurt grecesc
  • 2 kg de cartofi prăjiți Aviko Pure & Rustic
  • sare
  • 1,2 kg carne de vită tocată
  • 3 căței de usturoi presați
  • 3 linguri de oregano
  • 3 linguri de mentă tocată
  • 10 chifle pentru hamburger
  • 3 dovlecei tăiați în felii fine
  • 400 g de spanac
  • 150 g brânză feta
  • sare și piper
  • ulei de măsline
  • unt
Burger grecesc cu dovlecei retete

Mod de preparare


Pentru a prepara tzatziki, se despică castraveții, se scot semințele și apoi se dau pe răzătoare. Lăsați castraveții rași să se scurgă într-o strecurătoare timp de 5 minute. Adăugați usturoiul, mărarul și iaurtul, asezonați cu sare și piper.
Într-un bol, amestecați carnea de vită cu usturoiul, oregano, menta, piper și sare. Pregătiți 10 hamburgeri din acest amestec. Prăjiți cartofii Aviko Pure & Rustic conform instrucțiunilor. Frigeți dovleceii la grătar. Încălziți 1 lingură de ulei de măsline cu puțin unt într-o tigaie și prăjiți hamburgerii la foc mediu timp de 3 minute pe fiecare parte, până când devin aurii. Asamblați burgerii după cum urmează:

  • se unge partea de jos a chiflei cu tzatziki
  • se așază hamburgerul fierbinte deasupra frunzelor de spanac
  • apoi întindeți dovleceii și brânza feta
  • în cele din urmă adăugați din nou tzatziki și acoperiți cu jumătatea superioară a chiflei
  • se servește cu cartofi prăjiți Aviko Pure & Rustic.

Poftă bună!

Aviko cartofi_prajiti_premium_super_crocanti_cu_coaja_rustici_farfuria