Burger grecesc cu dovlecei, spanac, tzatziki și brânză feta
Ingrediente
10 porții
- 3 castraveți
- 2 căței de usturoi presați
- 3 linguri de mărar tocat
- 500 ml iaurt grecesc
- 2 kg de cartofi prăjiți Aviko Pure & Rustic
- sare
- 1,2 kg carne de vită tocată
- 3 căței de usturoi presați
- 3 linguri de oregano
- 3 linguri de mentă tocată
- 10 chifle pentru hamburger
- 3 dovlecei tăiați în felii fine
- 400 g de spanac
- 150 g brânză feta
- sare și piper
- ulei de măsline
- unt
Mod de preparare
Pentru a prepara tzatziki, se despică castraveții, se scot semințele și apoi se dau pe răzătoare. Lăsați castraveții rași să se scurgă într-o strecurătoare timp de 5 minute. Adăugați usturoiul, mărarul și iaurtul, asezonați cu sare și piper.
Într-un bol, amestecați carnea de vită cu usturoiul, oregano, menta, piper și sare. Pregătiți 10 hamburgeri din acest amestec. Prăjiți cartofii Aviko Pure & Rustic conform instrucțiunilor. Frigeți dovleceii la grătar. Încălziți 1 lingură de ulei de măsline cu puțin unt într-o tigaie și prăjiți hamburgerii la foc mediu timp de 3 minute pe fiecare parte, până când devin aurii. Asamblați burgerii după cum urmează:
- se unge partea de jos a chiflei cu tzatziki
- se așază hamburgerul fierbinte deasupra frunzelor de spanac
- apoi întindeți dovleceii și brânza feta
- în cele din urmă adăugați din nou tzatziki și acoperiți cu jumătatea superioară a chiflei
- se servește cu cartofi prăjiți Aviko Pure & Rustic.
Poftă bună!