green_ocean_hash_burger

Burger cu plăcinte din cartofi rași, creveți și legume verzi

Ingrediente

  • 200 g de piure de cartofi Super Mash Homemade de la Aviko
  • 12 plăcinte din cartofi rași Aviko
  • 2 ouă
  • 6 linguri de pesmet
  • 12 creveți
  • 250 ml de ulei de măsline extra virgin
  • 1 ardei gras roșu
  • 2 roșii
  • 1 ardei roșu iute
  • 8 bucăți de broccolini
  • 2 fire de sparanghel verde
  • 1 avocado
  • Zeama de la 2 limete
  • Flori comestibile pentru decor
aviko_premium_piure_cartofi_casa

Mod de preparare

Timp de preparare: 30 de minute

  1. Se modelează piureul în 8 bile. Se bat ouăle. Se presară pesmetul pe farfurie. Se trec bilele de piure prin ou, apoi se acoperă cu pesmet.
  2. Se curăță creveții. Se decortichează și se taie capetele și cozile. Cojile și capetele se separă de cozi.
  3. Pentru uleiul de creveți, se prăjesc cojile și capetele de creveți într-o tigaie timp de 5 minute. Se adaugă uleiul de măsline și se lasă la fiert 10 minute, la foc foarte mic.
  4. Se taie cubulețe ardeiul gras și roșiile. Se scot semințele ardeiului roșu, care apoi se toacă fin. Într-un blender se pasează fin ardeiul gras împreună cu roșiile și o jumătate din ardeiul roșu iute. Se condimentează sosul cu sare și piper după gust.
  5. În blender se pasează împreună uleiul, capetele și carapacele de creveți. Se strecoară uleiul de creveți și se lasă la răcit.
  6. Se preîncălzește cuptorul la temperatura de 220 °C. Se prepară plăcintele din cartofi rași în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.
  7. Între timp, se curăță broccolini și sparanghelul. Se frig pe grătar sau într-o tigaie tip grill, timp de 5 de minute, până când devin al dente. Se taie în bucăți de 4 cm.
  8. Se pasează pulpa de avocado cu ajutorul unei furculițe. Se condimentează sosul guacamole cu zeamă de limetă, ardei roșu iute și sare.
  9. Se prăjesc bilele de piure de cartofi timp de 3-4 minute, până când devin aurii și crocante. Se lasă la scurs pe hârtie de copt.
  10. Se pune cu lingura sos picant în 4 farfurii adânci. Pe fiecare farfurie se asamblează câte un burger cu plăcinte din cartofi rași: se pune 1/8 din sosul guacamole pe o plăcintă, iar deasupra se așază broccolini. Peste acestea se mai pune o plăcintă din cartofi rași, care se acoperă cu 1/8 din cantitatea de guacamole și sparanghel. Se acoperă cu încă o plăcintă din cartofi rași.
  11. Se împart creveții în mod egal pe fiecare burger. Se așază burgerii în cuptor timp de 3-4 minute, până când creveții se pătrund și devin suculenți.
  12. Se așază burgerii peste sos. Se stropește cu sos de creveți în jurul burgerilor și se decorează fiecare farfurie cu flori comestibile. Se așază bilele de piure lângă burgeri.

Pont: Pentru a da mai multă culoare uleiului de creveți, se adaugă 1 linguriță de pastă de roșii la carapacele de creveți, în ultimul minut înainte de a stinge focul.