
Burger cu plăcinte din cartofi rași, creveți și legume verzi
Ingrediente
- 200 g de piure de cartofi Super Mash Homemade de la Aviko
- 12 plăcinte din cartofi rași Aviko
- 2 ouă
- 6 linguri de pesmet
- 12 creveți
- 250 ml de ulei de măsline extra virgin
- 1 ardei gras roșu
- 2 roșii
- 1 ardei roșu iute
- 8 bucăți de broccolini
- 2 fire de sparanghel verde
- 1 avocado
- Zeama de la 2 limete
- Flori comestibile pentru decor
Produse Aviko
Mod de preparare
Timp de preparare: 30 de minute
- Se modelează piureul în 8 bile. Se bat ouăle. Se presară pesmetul pe farfurie. Se trec bilele de piure prin ou, apoi se acoperă cu pesmet.
- Se curăță creveții. Se decortichează și se taie capetele și cozile. Cojile și capetele se separă de cozi.
- Pentru uleiul de creveți, se prăjesc cojile și capetele de creveți într-o tigaie timp de 5 minute. Se adaugă uleiul de măsline și se lasă la fiert 10 minute, la foc foarte mic.
- Se taie cubulețe ardeiul gras și roșiile. Se scot semințele ardeiului roșu, care apoi se toacă fin. Într-un blender se pasează fin ardeiul gras împreună cu roșiile și o jumătate din ardeiul roșu iute. Se condimentează sosul cu sare și piper după gust.
- În blender se pasează împreună uleiul, capetele și carapacele de creveți. Se strecoară uleiul de creveți și se lasă la răcit.
- Se preîncălzește cuptorul la temperatura de 220 °C. Se prepară plăcintele din cartofi rași în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.
- Între timp, se curăță broccolini și sparanghelul. Se frig pe grătar sau într-o tigaie tip grill, timp de 5 de minute, până când devin al dente. Se taie în bucăți de 4 cm.
- Se pasează pulpa de avocado cu ajutorul unei furculițe. Se condimentează sosul guacamole cu zeamă de limetă, ardei roșu iute și sare.
- Se prăjesc bilele de piure de cartofi timp de 3-4 minute, până când devin aurii și crocante. Se lasă la scurs pe hârtie de copt.
- Se pune cu lingura sos picant în 4 farfurii adânci. Pe fiecare farfurie se asamblează câte un burger cu plăcinte din cartofi rași: se pune 1/8 din sosul guacamole pe o plăcintă, iar deasupra se așază broccolini. Peste acestea se mai pune o plăcintă din cartofi rași, care se acoperă cu 1/8 din cantitatea de guacamole și sparanghel. Se acoperă cu încă o plăcintă din cartofi rași.
- Se împart creveții în mod egal pe fiecare burger. Se așază burgerii în cuptor timp de 3-4 minute, până când creveții se pătrund și devin suculenți.
- Se așază burgerii peste sos. Se stropește cu sos de creveți în jurul burgerilor și se decorează fiecare farfurie cu flori comestibile. Se așază bilele de piure lângă burgeri.
Pont: Pentru a da mai multă culoare uleiului de creveți, se adaugă 1 linguriță de pastă de roșii la carapacele de creveți, în ultimul minut înainte de a stinge focul.