brunch_in_a_glass

Brunch la pahar

Ingrediente

  • 400 g de piure de cartofi Super Mash Homemade de la Aviko
  • 1 hașmă
  • 100 g de chorizo (proaspăt)
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 400 ml vin alb
  • 4 linguri de panko
  • 2 căței de usturoi
  • 25 g parmezan
  • 500 ml smântână de gătit sau smântână pentru frișcă
  • 1 lingură de oțet din vin alb
  • 4 ouă
  • Flori comestibile pentru decor
aviko_premium_piure_cartofi_casa

Mod de preparare

Timp de preparare: 30 de minute

  1. Se toacă hașma și se taie chorizo în cuburi. Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie. Se prăjesc bucățile de chorizo timp de 2 minute. Se adaugă hașma și se călesc împreună timp de 1 minut. Se toarnă vinul și se lasă la fiert încă 20 de minute, la foc foarte mic.
  2. Se prăjește pesmetul panko într-o tigaie, până când devine auriu și crocant. Se dă usturoiul pe răzătoare. Se rade și brânza.
  3. Se prepară piureul de cartofi în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj. Se dă focul mare la amestecul cu vin și se lasă la fiert până lichidul scade la jumătate. Se adaugă smântâna și se lasă pe foc până lichidul se reduce din nou la jumătate.
  4. Se poșează ouăle într-o cratiță cu apă și oțet. Între timp, se asezonează piureul de cartofi cu usturoi, brânză și panko.
  5. Se strecoară sosul și se pasează într-un blender până când devine spumos. Se condimentează cu sare și piper.
  6. Piureul crocant se pune cu lingura în 4 cupe mari sau în castronele estetice. Se așază ouăle poșate pe piure. Deasupra se pune cu lingura sosul spumos și se decorează cu flori comestibile.

Pont: Preferi un preparat fără carne? Poți să nu folosești chorizo și să lași câteva fire de șofran să fiarbă împreună cu vinul.