
Biftec tartar simplu
Ingrediente
- 4 plăcinte din cartofi rași Aviko, la temperatura camerei
- 400 g de friptură de vită sau mușchiuleț de vită
- 4 ouă de prepeliță
- 1 limetă
- 2 linguriță de muștar
- 3 lingurițe de maioneză
- Ulei de măsline
- 4 fire de cepșoară
- 1 lingură de frunze de creson sau busuioc pitic
- Parmezan
Produse Aviko
Mod de preparare
Timp de preparare: 10 de minute
- Se toacă manual carnea de vită până se obține un tartar foarte fin sau se poate mărunți într-un aparat de tocat. Se separă ouăle de prepeliță.
- Se spală bine limeta și apoi se rade coaja. Se amestecă zeama de limetă cu tartarul. Se asezonează cu zeama de limetă, sare și piper.
- Se amestecă muștarul cu maioneza, iar sosul obținut se pune într-un poș.
- Se aplatizează plăcintele din cartofi rași. Într-o cratiță se încălzește o cantitate generoasă de ulei de măsline. Se prăjesc plăcintele din cartofi rași timp de 4 minute, până când devin aurii și crocante pe ambele părți.
- Se așază plăcintele din cartofi pe 4 farfurii. Se pune cu lingura biftecul tartar deasupra fiecăreia. Se așază câte un albuș de ou pe fiecare porție.
- Se pun cu poșul puncte de sos de maioneză cu muștar pe biftecul tartar și în jurul acestuia. Se ornează cu hașme și creson sau busuioc pitic. Deasupra se rade parmezan după gust.
Pont: Pentru o variantă vegetariană poți înlocui carnea cu sfeclă coaptă.