chicken_lollipop

Acadele cu pui

Ingrediente

  • 600 g de piure de cartofi Super Mash Homemade de la Aviko
  • 4 pulpe de pui
  • 1 ceapă
  • 300 g de ciuperci (sălbatice)
  • Ulei de măsline pentru prăjit
  • 4 ouă de prepeliță
  • Pesmet panko
  • 150 ml de lapte
  • 50 g de unt
  • 3 lingurițe de cepșoară tocată mărunt
  • 2 lingurițe de pătrunjel tocat mărunt
  • 1 linguriță de creson
aviko_premium_piure_cartofi_casa

Mod de preparare

Timp de preparare: 30 de minute

  1. Se dezosează pulpele și se îndepărtează pielea. Osul se păstrează. Se frige carnea de pui pe grătar sau într-o tigaie tip grill timp de 10-15 minute, până când se rumenesc și se pătrund. Se desface carnea cu ajutorul a două furculițe sau se toacă într-un blender. Se lasă la răcit.
  2. Se toacă ceapa. Ciupercile se curăță și se toacă mărunt. Într-o cratiță se încălzește o lingură de ulei de măsline. Se călește ceapa timp de 1 minut. Se adaugă ciupercile și se călesc și ele timp de 2 minute, până când se înmoaie și se pătrund. Se pune deoparte amestecul de legume.
  3. Se amestecă bine carnea de pui cu ouăle de prepeliță și panko, până când se obține o masă compactă. Se condimentează cu sare și piper. Cu mâinile ude se formează 4 chiftele. Se introduc oasele în chiftele.
  4. Se prăjește pielea pe grătar sau într-o tigaie, până când devine aurie și crocantă.
  5. Se adaugă piureul de cartofi la amestecul de ciuperci și apoi se prepară în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj. Se încorporează laptele și untul, pentru a obține un piure mai pufos. Se asezonează cu cepșoară, sare și piper.
  6. Între timp, se încălzește o cantitate generoasă de ulei de măsline într-o tigaie. Se prăjesc „acadelele de pui” timp de 3-4 minute, până când devin aurii și crocante. Se lasă să se scurgă bine de ulei.
  7. Se pune cu lingura piureul pe 4 farfurii. Se așază acadelele deasupra și se ornează cu pielea crocantă, cu pătrunjel și creson.

Pont: Poți frige pe grătar și câteva ciuperci, pe care să le folosești ca garnitură.