
Acadele cu pui
Ingrediente
- 600 g de piure de cartofi Super Mash Homemade de la Aviko
- 4 pulpe de pui
- 1 ceapă
- 300 g de ciuperci (sălbatice)
- Ulei de măsline pentru prăjit
- 4 ouă de prepeliță
- Pesmet panko
- 150 ml de lapte
- 50 g de unt
- 3 lingurițe de cepșoară tocată mărunt
- 2 lingurițe de pătrunjel tocat mărunt
- 1 linguriță de creson
Produse Aviko
Mod de preparare
Timp de preparare: 30 de minute
- Se dezosează pulpele și se îndepărtează pielea. Osul se păstrează. Se frige carnea de pui pe grătar sau într-o tigaie tip grill timp de 10-15 minute, până când se rumenesc și se pătrund. Se desface carnea cu ajutorul a două furculițe sau se toacă într-un blender. Se lasă la răcit.
- Se toacă ceapa. Ciupercile se curăță și se toacă mărunt. Într-o cratiță se încălzește o lingură de ulei de măsline. Se călește ceapa timp de 1 minut. Se adaugă ciupercile și se călesc și ele timp de 2 minute, până când se înmoaie și se pătrund. Se pune deoparte amestecul de legume.
- Se amestecă bine carnea de pui cu ouăle de prepeliță și panko, până când se obține o masă compactă. Se condimentează cu sare și piper. Cu mâinile ude se formează 4 chiftele. Se introduc oasele în chiftele.
- Se prăjește pielea pe grătar sau într-o tigaie, până când devine aurie și crocantă.
- Se adaugă piureul de cartofi la amestecul de ciuperci și apoi se prepară în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj. Se încorporează laptele și untul, pentru a obține un piure mai pufos. Se asezonează cu cepșoară, sare și piper.
- Între timp, se încălzește o cantitate generoasă de ulei de măsline într-o tigaie. Se prăjesc „acadelele de pui” timp de 3-4 minute, până când devin aurii și crocante. Se lasă să se scurgă bine de ulei.
- Se pune cu lingura piureul pe 4 farfurii. Se așază acadelele deasupra și se ornează cu pielea crocantă, cu pătrunjel și creson.
Pont: Poți frige pe grătar și câteva ciuperci, pe care să le folosești ca garnitură.