100-pe-baza-de-plante

100% Pe bază de plante

INGREDIENTE


AVIKO

8 Chicken Pop
8 Nuggets Chili Cheezz 
300 g Cartofi dulci prăjiți

ALTELE

½ avocado
1 porție năut prăjit*
100 g boabe edamame
75 g migdale sărate
75 g (usturoi) măsline

SOSURI

75 g muhammara de legume
1 porție de aioli* de lime și legume
1 porție de zatziki* cu legume și cocos
 

100-pe-baza-de-plante

*NĂUT PRĂJIT PICANT- 4 PORȚII

Preîncălziți cuptorul la 180 ºC. Spălați 500 grame de năut de la conservă într-o sită. Așezați-le pe un prosop curat de bucătărie și uscați-le. Îndepărtați cojile desprinse.
"Amestecați năutul cu 1 lingură de ulei de măsline, 1 lingură de boia de ardei afumată, 1 lingură de curry măcinat, 1 lingură de usturoi măcinat și potriviți cu sare după gust"
Îndindeți năutul pe o tavă de copt și prăjiți timp de 30-35 minute până când devine auriu și crocant. Amestecați-le la jumătatea timpului; nu coaceți năutul până când devine închis la culoare! 
Lăsați năutul să se răcească și depozitați-l într-un recipient închis ermetic.

*AIOLI VEGAN LIME - 4 PORȚII

Asezonați 250g de aioli de legume cu coajă rasă și sucul a 2 lămâi.
Depozitați aioli într-un borcan curat în frigider.

ZATZIKI DE COCOS - 4 PORȚII

Amestecați 500 g iaurt de cocos cu 3 căței de usturoi ras fin și 3 mini castraveți rași grosier. Asezonați tzatziki cu sare și piper. Păstrați tzatziki într-un borcan curat la frigider