Salată cu cartofi bucăţi şi pui zemos

  • Sałatka z cząstkami ziemniaka i soczystym kurczakiem

Salată cu cartofi bucăţi şi pui zemos

Preparare

Ingrediente pentru marinată (usturoi tocat, muştar, cimbru comun, sare, piper, zahăr, un pahar de ulei). Pieptul de pui se marinează 6 ore. Ingredientele pentru sos (roșii din conservă, usturoi, oţet, busuioc, ulei de măsline) se amestecă şi se potriveşte cu sare. Costiţa se taie în felii subţiri care se prăjesc în tigaia fără ulei. Foile de salată spălată se rup în bucăţi mai mici. Carnea se usucă de marinată şi se prăjeşte în ulei ca să se rumenească la exterior şi să rămână zemoasă în interior. Bucăţile de cartofi se prăjesc conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se îmbină salata cu sosul, feliile de carne de pui, costiţa crocantă, turnând delicat sosul, pe salată se aşează bucăţile de cartofi crocanţi în coajă şi se presară caşcavalul ras.

Sfaturi de preparare

Fel de mâncare ce se pretează la o masă festivă - serveşte deci un vin roşu ales cu grijă!