Ouă Benedict cu cartofi dulci gratinați

  • Eggs Benedict with Sweet Potato Gratin

Ouă Benedict cu cartofi dulci gratinați

Mod de preparare:

1. Cartofii dulci gratinați Aviko se prepară potrivit instrucțiunilor de pe ambalaj.

2. Se pune apă la fiert într-o cratiță și după ce dă în clocot se face focul mic. Se adaugă oțetul din vin alb.

3. Se sparg ouăle în două vase mici de ceramică. Se amestecă apa ușor, în așa fel încât să se miște, apoi ouăle se varsă încet în apă.

4. Se gătesc ouăle timp de 2 minute și jumătate, amestecând din când în când în apă, pentru a se evita lipirea ouălor.

5. Se scot ouăle din apă cu ajutorul unei spumiere și se lasă la scurs pe un prosop de hârtie.

6. Pentru servire, se așază cartofii gratinați în mijlocul unui platou.

7. Se pune o felie de șuncă pe fiecare cartof, iar deasupra se așază ouăle poșate.

8. Se adaugă sos olandez cu o lingură, apoi se presară arpagicul și puțină boia de ardei.

Poftă bună!