Ouă „Tex Mex”

  • Ouă „Tex Mex”

Ouă „Tex Mex”

4 porții Timp de preparare: 10 minute Timp de gătire: 26 -28 de minute

MOD DE PREPARARE:
1. Se încălzește uleiul într-o tigaie mare și puțin adâncă, se adaugă ceapa și ardeii și se călesc împreună timp de 5-8 minute, până se încălzesc. Se adaugă usturoiul și pasta chipotle și se lasă preparatul pe foc încă un minut, amestecând continuu. Se adaugă roșiile (se sfărâmă bucățile mai mari) și se fierbe totul la foc mic timp de 10 minute până când sosul începe să se îngroașe și scade. Se adaugă și cartofii și se lasă totul pe foc încă 3-4 minute până când preparatul devine foarte fierbinte. Se asezonează cu sare și piper.
2. Se fac 4 "cuiburi" în sos. Se sparge un ou într-un vas de sufleu sau într-o cană mică și se varsă cu atenție într-un "cuib".
Se repetă operațiunea și cu celelalte ouă. Se acoperă, se dă focul mic și se lasă preparatul pe foc încă 5-6 minute, până când albușul s-a preparat iar gălbenușul încă este moale. Se servește cu frunze de pătrunjel pe deasupra și cu iaurt ca garnitură.