Fileuri de carne de viţel cu coacăze (răchiţele)

  • Filety cielęce z żurawiną

Fileuri de carne de viţel cu coacăze (răchiţele)

Preparare

Coacăzele se spală şi se scot sâmburii. Se curăţă para. Para și ceapa roșie se taie cuburi. 40 ml de ulei de rapiţă se încălzeşte în cratiţă şi se introduce ceapa roșie. Apoi se adaugă coacăzele şi la sfârşit para. Se înăbuşă. Se adaugă oţetul din vin, 200 ml apă şi zahărul brun. Dacă trebuie, se poate adăuga sare. Toată compoziţia se fierbe 15 minute la foc mic, fără a se acoperi.

Frigăruie din carne de viţel: Carnea se taie în 30 de medalioane de 30 g. Costiţa se taie în 20 de bucăţi de 20 g. Fiecare ardei şi ceapă se taie în 20 de bucăţi. Apoi toate se înfig alternativ pe beţişorul de frigăruie. Se ţin în cuptor până ce carnea devine moale.

Gratinații se pregătesc conform indicaţiilor de pe ambalaj.

Sfaturi de preparare

În loc de ardei şi ceapă se poate folosi zucchini sau vinete sau ciuperci champignon. În loc de carne de viţel se pot folosi creveţi sau carne de pui.