Cartofi copți în coajă umpluți cu ardei iute Firecracker

  • Quarter Potato Skins With Firecracker Peppers 2

Cartofi copți în coajă umpluți cu ardei iute Firecracker

Mod de preparare

1. Se încălzește cuptorul la temperatura de 220°C, cuptorul cu ventilație la 200°C, cuptorul cu gaz la treapta 7. Într-o tigaie mare se taie ardeii în bucăți de 3 cm, apoi se adaugă ceapa, usturoiul, uleiul de măsline, chilli-ul, sare și piper, după care se amestecă până când toate legumele sunt acoperite cu ulei. Se lasă pe foc timp de 20 de minute sau până când se înnegresc puțin pe margine.

2. Se scot cățeii de usturoi, se așază pe un tocător și se pisează cu lama unui cuțit. Se amestecă sosul passata, apoi să dă preparatul la foc pentru încă 10 minute. Se asezonează după gust.

3. Pentru servire: se gătesc sferturile de cartofi potrivit instrucțiunilor de pe ambalaj - o porție poate cuprinde 4-5 bucăți - și se porționează în vase termorezistente. Se pune pe fiecare porție ardei Firecracker și câte 20 g de mozzarella rasă. Se reîncălzește preparatul până devine fierbinte și brânza se topește. Se presară coriandru sau arpagic și se servește alături de smântână.