Burger grecesc cu dovlecel, spanac, brânză feta și sos tzatziki

  • greek burger

Burger grecesc cu dovlecel, spanac, brânză feta și sos tzatziki

Preparare:

Castraveții se taie în jumătăți pentru sosul tzatziki, se îndepărtează semințele și se dau pe răzătoare. Se scurg într-o sită timp de 5 minute. Se adaugă usturoi, mărar și iaurt și se asezonează cu piper și sare. Într-un vas se amestecă carnea cu usturoi, oregano, mentă, piper și sare. Se formează 10 hamburgeri. Cartofii prăjiți Aviko Pure & Rustic se pregătesc conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Dovleceii se prăjesc pe grill. Într-o tigaie, se încălzește o lingură de ulei de măsline și puțin unt și se prăjesc hamburgerii la foc mediu aproximativ 3 minute pe fiecare parte până se rumenesc. Burgerii se modelează astfel:

• acoperiți partea interioară a chiflei cu sos tzatziki

• acoperiți cu spanac crud

• puneți hamburgerul cald peste spanac

• pe deasupra, întindeți dovleceii și brânza feta

• în cele din urmă, adăugați puțin sos tzatziki și acoperiți cu cealaltă parte a chiflei și serviți cu cartofi prăjiți Aviko Pure & Rustic

Poftă bună!