avfs-240192-06_house_of_fries_website_-_fries_improvement_-_your_preperation_way_-_header_-_1920x1080_-_ro.jpg

Cei mai buni cartofi prăjiți pentru metoda ta

Cei mai buni cartofi prăjiți pentru metoda ta

Când gătești cartofi prăjiți într-un restaurant, metoda pe care o alegi depinde de mai mulți factori, inclusiv textura dorită, consecvența rezultatelor, echipamentul de bucătărie, volumul comenzilor și gestionarea eficientă a timpului. Mai jos analizăm elementele de luat în calcul pentru a alege cea mai bună variantă pentru restaurantul tău.

 

  • 1. Volumul de comenzi

    • Prăjirea în baie de ulei este opțiunea ideală pentru bucătăriile cu volum mare de alimente pregătite și cu ritm rapid de lucru (de exemplu, fast food sau local de tip casual dining). 
    • Prăjirea la friteuză este potrivită pentru volume mai mici sau când ai un număr limitat de comenzi de cartofi prăjiți. 
    • Prepararea în cuptor sau în cuptor combinat poate fi folosită pentru volume medii-mari, însă metoda este mai lentă decât prăjirea în baie de ulei.
       
    avfs-240192-06_house_of_fries_website_-_fries_improvement_-_your_preperation_way_-_900x600px.jpg
  • 2. Textura dorită

    • Prăjirea în baie de ulei este alegerea standard pentru cartofi prăjiți aurii și crocanți. 
    • Cuptoarele combinate sau prepararea în cuptor au ca rezultat cartofi prăjiți mai moi, cu toate că poți obține o textură crocantă dacă finalizezi gătitul la o temperatură mai mare. 
    • Friteuzele oferă o opțiune de mijloc: reușesc să formeze o textură crocantă, dar nu le fel de reușită ca în cazul prăjirii în baie de ulei.
       
    avfs-240192-06_house_of_fries_website_-_fries_improvement_-_your_preperation_way_-_900x600px2.jpg
  • 3. Informații privind sănătatea

    • Prepararea în cuptor și prăjirea în friteuză cu aer cald sunt cele mai sănătoase opțiuni, pentru care se folosește o cantitate minimă de ulei. 
    • Cuptorul combinat este un compromis bun dacă vrei o opțiune sănătoasă și în același timp o textură bună a cartofilor, însă este posibil ca preparatul final să nu fie foarte crocant. 
    • Prăjirea în baie de ulei este cea mai puțin sănătoasă opțiune, din cauza cantității mari de grăsime.
       
    avfs-240192-06_house_of_fries_website_-_fries_improvement_-_your_preperation_way_-_900x600px3.jpg
  • 4. Eficiența în muncă și performanța echipamentelor

    • Prăjirea în baie de ulei și prepararea în friteuză cu aer cald necesită mai multă muncă, dar sunt și cele mai rapide variante. 
    • Prepararea în cuptor și în cuptorul combinat presupun mai puțină muncă activă, dar durata de gătire poate fi mai mare. 
    • Pe de altă parte, cuptoarele combinate sunt multifuncționale, ceea ce îți permite să pregătești și alte elemente din meniu, în afară de cartofi prăjiți.
       
    avfs-240192-06_house_of_fries_website_-_fries_improvement_-_your_preperation_way_-_900x600px4.jpg
  • 5. Spațiu disponibil și costuri aferente echipamentelor

    • Friteuzele cu aer cald sunt compacte și accesibile. 
    • Pentru prepararea în cuptor este nevoie de un cuptor, desigur, care este un element nelipsit din nicio bucătărie. 
    • Cuptoarele combinate reprezintă o investiție mai importantă și ocupă mai mult spațiu, însă oferă versatilitatea. 
    • Friteuzele clasice, pentru prăjire în baie de ulei, necesită spațiu și au nevoie de întreținere periodică.
       
    avfs-240192-06_house_of_fries_website_-_fries_improvement_-_your_preperation_way_-_900x600px5.jpg

 

Alegerea metodei potrivite pentru restaurantul tău va depinde de felul în care echilibrezi acești factori în așa fel încât să răspundă în mod ideal nevoilor din bucătărie, meniului și preferințelor clienților. Multe restaurante folosesc o combinație de metode, în funcție de momentul zilei, de cât de mare este cererea, precum și de resursele disponibile din bucătărie. La House of Fries ne dorim să te ajutăm să găsești cea mai bună metodă și cartofii prăjiți perfecți pentru tine.

 

avfs-240192-06_house_of_fries_website_-_fries_improvement_-_your_preperation_way_-_image_block_-_1095x438px_-_ro.jpg

 

Cu mai mult de 50 de ani experiență în dezvoltarea și producția de cartofi prăjiți, noi suntem experții în domeniul procesării cartofilor. Experiența noastră vastă se reflectă în gama noastră largă de produse, care se găsesc în extrem de multe restaurante și bucătării. Oferim multe posibilități. O mică selecție, în funcție de metoda de preparare.

 

Sunt cartofii prăjiți perfecți pentru tine? Folosește instrumentul Fries Match Maker

  • aviko_fries_matchmaker_small.gif

    Cu Fries MatchMaker, vei afla în mai puțin de 2 minute care sunt cartofii prăjiți perfecți și care este metoda de preparare ideală pentru tine.

    Descoperă