
Adaptare la schimbări
Adaptare la schimbări
Schimbarea este o constantă, iar fermierii noștri înțeleg acest lucru mai bine ca oricine. Adaptarea la schimbări stă mereu în centrul activităților pe care le desfășoară. Totuși, provocările cu care ne confruntăm în prezent sunt mai intense și mai frecvente decât până acum - indiferent că este vorba despre condiții meteo nefavorabile, legislație în permanentă evoluție și așteptări mereu schimbătoare din partea societății.
Programul nostru Agricultură pentru viitor este menit să susțină și să sprijine fermierii în cadrul procesului de tranziție spre practici agricole rezistente și sustenabile.
O abordare concentrată pe fermieri
Programul nostru Agricultură pentru viitor este un cadru complex, dezvoltat în colaborare cu fermierii și experții noștri în domeniul agriculturii și aliniat la standardele internaționale.
Programul nostru Agricultură pentru viitor este un cadru complex, dezvoltat în colaborare cu fermierii și experții noștri în domeniul agriculturii și aliniat la standardele internaționale.
Bazat pe cadrul SAI Regen Ag, programul nostru promovează o abordare în agricultură orientată spre rezultate, care îmbunătățește sănătatea solului, biodiversitatea, reziliența climatică și resursele de apă, sprijinind în același timp dezvoltarea afacerilor. Fermierii pot alege practici care se potrivesc cel mai bine nevoilor pe care le au, cu scopul de a atinge obiectivele prioritare.
Cadru global, adaptare locală
Deși cadrul nostru este recunoscut la nivel global, este suficient de flexibil încât să poată fi adaptat la nevoile specifice ale fermierilor din diverse regiuni, inclusiv din Olanda, Franța, Belgia și Germania. În acest fel, ne asigurăm că abordarea noastră este atât bine documentată la nivel global, cât și relevantă la nivel local.

- Un sol mai sănătos: Prin creșterea cantității de materii organice din sol și promovarea organismelor benefice, sporim disponibilitatea nutrienților, nivelul de retenție a apei și reducem eroziunea solului.
- Recolte mai rezistente: Practicile precum diversitatea recoltelor și afectarea minimă a solului ajută recoltele să reziste în fața schimbărilor climatice, condițiilor meteorologice variabile și a presiunii generate de dăunători.
- Randament mai bun și calitate superioară: Optimizarea utilizării apei și creșterea biodiversității au drept rezultat un randament mai bun și o calitate superioară a recoltelor.
- Conservarea apei: Irigațiile de precizie și tehnicile de economisire a apei reduc consumul de apă, mai ales în regiunile care au resurse limitate.
- Menținerea biodiversității: Protejarea și restaurarea habitatelor naturale susțin organismele benefice și conservarea faunei sălbatice."
- Reducerea emisiilor cu efect de seră: Practicile sustenabile contribuie la reducerea emisiilor, ceea ce duce la încetinirea ritmului schimbărilor climatice.
- Rezistență agricolă sporită: Un sol mai sănătos, eficiența în folosirea apei și biodiversitatea generează o rezistență mai mare a fermelor la schimbările climatice și de reglementare.
- Reducerea costurilor: Reducerea dependenței de substanțe chimice sintetice poate scădea costurile de producție.
- Gestionarea responsabilă a mediului: Practicile sustenabile demonstrează angajamentul pentru păstrarea resurselor naturale.
- Partajarea cunoștințelor și colaborarea: Implicându-ne în parteneriate cu experți terți, elaborăm și distribuim cele mai bune practici pentru diverse regiuni, accelerând ritmul de tranziție spre agricultura sustenabilă.
Vino alături de noi pentru a îndeplini misiunea de a crea un viitor sustenabil. Împreună putem face diferența, asigurându-ne că fermele noastre sunt rezistente, productive și ecologice pentru viitoarele generații.
Avem în ADN grija pentru natură
- Citește mai mult
Grija pentru natură face parte din ADN-ul nostru. Nici nu ar putea fi altfel, pentru că respectăm acest principiu în fiecare zi. Datorită lui pământul ne dă roade și grija pentru natură asigură cantitatea de cartofi pe care o putem recolta. Este foarte important ca sustenabilitatea să fie mereu pe lista noastră de priorități.