blog-revolutia-mancarurilor-de-plaja

Revoluția mâncărurilor de plajă: cum să-ți pregătești bufetul pentru vacanța de vară

Plăcinte, merluciu, burgeri, clătite, porumb fiert și cartofi prăjiți: cum poți aduce o abordare proaspătă la meniul obișnuit de pe plajă?

Plăcinte, merluciu, burgeri, clătite și porumb fiert: iată elementele „obligatorii” și adesea aproape exclusive ale ofertei oricărui bufet de pe plajă. Gama tradițională de opțiuni este parțial justificată, deoarece majoritatea clienților caută aceste mâncăruri deja cunoscute și strâns asociate cu mirosul de cremă de soare, cu imaginea liniștitoare a umbrelelor de soare și cu sunetul strigătelor vesele ale copiilor – pe scurt, cu atmosfera de la malul mării. Cu toate acestea, merită să-ți regândești puțin meniul și să afli cum ai putea profita la maximum de aceste feluri de mâncare cunoscute – sau cum te poți îndrepta cu prudență către o calitate superioară și gusturi puțin mai sofisticate. Oferta Aviko te va ajuta să faci exact acest lucru.

Să nu uităm totuși să includem pe listă și cartofii prăjiți, unul dintre cele mai populare feluri de mâncare servite pe plajă, atât în sine, cât și ca garnitură. Nici nu există însă o dezamăgire mai mare decât să primești o farfurie de cartofi prăjiți reci, moi și fără gust, după o zi lungă de înot sau de plajă. Din fericire, însă, gama Super Crunch Premium de la Aviko elimină toate cele trei probleme. Datorită învelișului special fără gluten, cartofii Super Crunch Premium își păstrează textura crocantă mai mult timp, iar învelișul are și un efect termoizolant, astfel încât cartofii rămân calzi și dacă nu sunt serviți. Prepararea necesită doar câteva minute, iar rezultatul este spectaculos de diferit. Cartofii dulci premium prăjiți oferă avantaje similare, dar cu o aromă mai deosebită: dacă vrei să-ți încânți și clienții gurmanzi, adaugă și acest produs în meniu. 

O modalitate excelentă de a începe revoluția mâncărurilor de plajă este să te bazezi pe preparatele locale autentice sau pe ingredientele de proveniență locală. Aceste opțiuni pot transforma în ceva inedit chiar și mâncărurile clasice ale vacanței de vară, cum ar fi hotdog-ul, pizza, plăcintele și burgerii, oferindu-le o nouă viață. Integrarea speciilor autohtone de pește, a legumelor și fructelor de sezon, a gemurilor făcute în casă, a brânzeturilor și cârnaților poate aduce nu doar o calitate superioară, ci și o nouă și palpitantă paletă de arome în oferta ta.

Oferta de gustări Aviko de tip aperitiv adaugă alte arome noi la categoria mâncărurilor de plajă binecunoscute. Aceste snacks-uri reprezintă o soluție excelentă pentru grupurile mai mari sau familiile ieșite la picnic, deoarece sunt ușor de porționat și pot fi consumate foarte simplu, chiar și fără tacâmuri. 

Batoanele de brânză mozzarella sunt îndrăgite atât de cei mici, cât și de cei mari, căci, nu-i așa, cine nu iubește mozzarella topită și lipicioasă? 

Aperitivul pe bază de macaroane cu brânză Mac’n Cheese reinterpretează marele favorit al americanilor sub formă de mici triunghiuri apetisante, iar gustările de brânză cu ardei roșu și sos habanero îi vor încânta pe iubitorii aromelor mai picante cu gusturi mexicane. 

Nu în ultimul rând, inelele de ceapă sunt o gustare atât de populară în zilele noastre, încât ne întrebăm de ce nu se află în meniul fiecărui bufet de plajă. Fii un trendsetter și adaugă-le în meniul tău chiar azi.

Marea noutate a anului sunt gustările vegane de la Aviko, o opțiune ce satisface cererea tot mai mare a clienților care adoptă o dietă fără carne. Cele trei produse vegane, gustările cu gust de pui, gustările de brânză vegetală cu ardei iute și inelele cu gust de brânză și ceapă roșie, sunt similare ca aromă produselor corespunzătoare de origine animală, așa că nu numai veganii convinși le vor îndrăgi. 

Marele avantaj al acestor gustări este că se armonizează perfect și între ele, așa că poți prepara cu ele diferite selecții și platouri sau le poți servi cu alte feluri de mâncare, cum ar fi burgerii. După ce au stat la coadă, clienții tăi vor aprecia cu siguranță aceste specialități preparate rapid și ușor de consumat!