
Gata de nuntă? – Idei de meniuri pentru sezonul de nuntă
Merită să profiți de potențialul restaurantului tău și să organizezi și evenimente. Cateringul de nuntă este o ramură a turismului intern, așa că ești într-o poziție excelentă dacă restaurantul tău se află undeva la țară și nu în una din marile orașe. Cu toate acestea, este important ca posibilitatea de a organiza nunți să fie comunicată celor interesați: asigură-te că această oportunitate este menționată pe site-ul tău web, eventual chiar și în meniu, și postează periodic mesaje în acest sens și pe rețelele de socializare! Din fericire, partea leului din planificarea nunții nu cade în responsabilitatea ta, așa că personalul va avea, în esență, o zi de lucru aproape obișnuită, cu un număr fix oaspeți – iar tu poți calcula de dinainte cu factorul de personal. Desigur, dorințele clienților pot varia. Solicitările cele mai generale și dorințele cele mai extreme sunt la cele două capete ale scalei: merită să le clarificăm în prealabil pentru a preveni surprizele neplăcute.
Dacă organizezi nunți în mod regulat, poate fi o idee bună să achiziționezi un set de decorațiuni de bază pe care le poți folosi de mai multe ori. Decorul este esențial pentru că oferă prima impresie: oaspeții văd mai întâi sala și decorul când sosesc. Desigur, culorile și stilul ar trebui să fie în armonie cu tema nunții și cu ideile tinerilor căsătoriți, dar câteva huse pentru mese și scaune, decorațiuni de masă și plăcuțe de bun venit vor adăuga cu siguranță o notă de farmec.
În ceea ce privește planificarea meniului, regula de aur este de a nu comanda prea multe feluri de mâncare și băuturi, deoarece acest lucru poate face ca evenimentul să devină prea scump și complicat. Stilul poate fi variat, dar cea mai bună opțiune ca oferta să se bazeze pe preparate și arome de sezon. Produsele de sezon nu numai că sunt proaspete, dar ajută și la reducerea costurilor. Trebuie să te gândești chiar și la eventualele alergii alimentare, sensibilitatea la lactate și gluten, precum și la oaspeții vegani. Merită să iei în considerare gama de cartofi gratinați de la Aviko: această garnitură specială nu numai că este ușor de porționat și poate fi păstrată caldă mult timp, dar creează și o atmosferă exclusivistă.
Dacă însurățeii doresc să iasă din tiparele tradiționale ale nunții de la țară, le poți sugera o serie de idei interesante, moderne și delicioase. Un trend interesant este preferința pentru finger foods: aceste gustări mici, preparate de dinainte, au marele avantaj că pot fi consumate fără tacâmuri sau chiar și fără farfurie, ținând în mâini doar câte un șervețel. Acest stil este deosebit de popular la evenimentele mai informale, dar poate fi perfect adecvat și în contextele mai elegante. Finger food poate fi un aperitiv, o gustare între mese sau chiar și masa principală – în funcție de situația dată, poți calcula cu 4-6 sau 8-12 gustări de persoană.
Marele avantaj al mini porțiilor este că nu trebuie să-ți faci griji prea mari cu servirea, căci oaspeții le pot consuma în regim de self-service. Datorită faptului că pot acoperi o mare varietate de arome, conceptul respectiv poate oferi o gamă largă de opțiuni și o diversitate care să atragă oaspeții, fiind în același timp economic din punctul tău de vedere. Finger food-ul poate fi sărat sau dulce, rece sau cald… posibilitățile sunt aproape infinite! O soluție populară este de a servi versiunile „snack” ale felurilor de mâncare cele mai populare: mini sandvișuri, mini hamburgeri, mini pizza, mini hot dog, mini cârnați sau mini clătite care vor uimi cu siguranță oaspeții.
Oferta finger food se poate inspira din oricare dintre marile bucătării ale lumii: aromele hors d’œuvre franceze, tapas spaniole sau dim sum chinezești pot fi încorporate cu ușurință chiar și în același meniu. Gustările Aviko sunt finger food-uri excelente: minibatoanele de mozzarella cu roșii sau gustările de brânză cu ardei roșu și sos Habanero adaugă o pată de culoare la repertoriul obișnuit al bufetelor.
O altă soluție trendy, tinerească și relaxată este să aduci (și) food truck-uri la nuntă. Rulota fast food reprezintă o formă creativă de catering, motiv pentru care truck-urile se înmulțesc ca ciupercile după ploaie în marile orașe, oferind o largă varietate de feluri de mâncare trecătorilor. Datorită abordării din direcția street food/fast food, aceste unități de catering pot servi clientela în cel mai scurt timp, fie că este vorba de preparate sărate sau dulci. Foarte multe dintre produsele populare de la Aviko sunt perfecte și pentru food truck-uri, inclusiv gustările, cartofii dulci premium prăjiți sau churros. Fie că dispui de propriul food truck sau te poți înțelege cu comercianții populari din zonă să parcheze în apropierea evenimentului organizat de tine, și această soluție poate să creeze amintiri memorabile pentru oaspeții tăi.