Cum poți face ca masa să fie o experiență de socializare excelentă pentru clienții tăi?

Dă viață restaurantului tău! – Cum poți face ca masa să fie o experiență de socializare excelentă pentru clienții tăi?

Oare restaurantul tău oferă mediul potrivit pentru un grup de prieteni ce vor să împartă o gustare? Iată cum poți atrage clienții care vor să ia masa împreună!

Împărțirea mâncării de la masă cu alți oameni a fost una dintre cele mai puternice forțe de coeziune în comunități, încă din timpuri imemoriale. Cele mai multe dintre sărbătorile noastre implică luarea prânzului sau a cinei împreună cu cei dragi, iar întâlnirile amoroase, de familie sau cu prietenii, dar și întâlnirile de afaceri sunt adesea organizate în jurul mesei. Pe deasupra, într-un restaurant, povara gătitului, a servirii și a spălării vaselor este luată de pe umerii gazdei. Oare restaurantul tău oferă mediul potrivit pentru a împărți o gustare și pentru a găzdui grupuri mai mari? Hai să vedem ce poți face pentru a atrage clienții care vor să ia masa împreună!

Una dintre cele mai bune modalități de a atrage grupuri mai mari de clienți este să organizezi diferite activități în restaurantul tău. Workshop-uri, petreceri cu jocuri de societate, cluburi de film sau seri de muzică și dans... poți construi un program în jurul oricăreia dintre aceste opțiuni, cu doar câteva mese și scaune sau cu o sală privată. Experiențele împărtășite ale participanților creează comunități mai apropiate, ai căror membri vor putea deveni clienții tăi obișnuiți. Și, bineînțeles, programul oferit vine și cu o masă servită la tine în local – așa că nu-i deloc totuna cum îți aștepți clienții!  

Tendințele gastronomice și obiceiurile de consum s-au îndreptat recent către gustări (snacks-uri). Clienții aleg cu plăcere gustări ușor de consumat în orice moment al zilei, cu arome familiare, dar și variate. Zecile de gustări din gama Aviko prezintă aromele cele mai populare, fiind oferite în forme ușor de pregătit și de consumat. Scopul nostru este de a face din fiecare masă o experiență deosebită. Aceasta a fost intenția cu care am creat conceptul Share the fun!, care poate fi interesant în special pentru familii și grupuri mai mici de prieteni care servesc masa împreună. În spiritul Share the fun!, le putem oferi clienților platouri și alte selecții de gustări alcătuite din mai multe elemente diferite, mici snacks-uri gustoase. Platourile de gustări variate rezultate vor fi o încântare pentru toți clienții și vor transforma luarea mesei într-o experiență comună și mai deosebită. Mai mult decât atât, gustările Aviko sunt și excelenți însoțitori pentru bere – doar știm cu toții că mâncarea sărată ne face să ne fie sete, dar și viceversa, consumul de bere ne aduce cheful de gustări. De aceea, este o idee excelentă să oferi băuturi alcoolice (și non-alcoolice) cu gustările tale, pentru a-ți maximiza cifra de afaceri.  

Ce elemente ar trebui să folosești pentru a pregăti platourile pentru prieteni? Poți crea un număr aproape infinit de variații, folosind zecile de gustări oferite de Aviko, pe care le poți combina în funcție de profilul restaurantului și de gusturile clienților tăi. Dar și un platou format din trei sau patru elemente atent selectate va câștiga garantat simpatia familiilor și a grupurilor de prieteni care aleg să mănânce în localul tău. Aceste compoziții gastronomice pot fi savurate deopotrivă de copii, tineri și adulți. Majoritatea preparatelor sunt vegetariene, așa că-i vor încânta și pe cei care urmează o dietă fără carne.

  • Aperitivul pe bază de macaroane cu brânză Mac’n Cheese este o versiune reimaginată a popularului preparat american Mac’n Cheese, macaroanele cu brânză. Triunghiurile crocante de macaroane al dente și sosul cremos de brânză sunt pe atât de surprinzătoare pe cât sunt de delicios de familiare. Ele pot fi consumate ca atare sau cu un sos dip de casă. Aceste arome populare își vor găsi rapid drumul spre inimile clienților tăi.  
  • Cu cartofii gratinaţi cu roşii și mozzarella poți să mergi la sigur: cui să nu-i placă bucătăria italiană?! Iată o combinație de două arome simple, dar fabuloase: mozzarella și roșii. Acest duo dinamic este completat de oregano, condimentul tipic al mâncărurilor italiene. Micile gustări pot fi un element spectaculos al compozițiilor mediteraneene sau al platourilor de brânzeturi. 
  • Gustările de brânză cu ardei roșu și sos Habanero pot fi o alegere atrăgătoare în special pentru gurmanzi și pentru cei care iubesc aromele deosebite. Aceste gustări ies în evidență prin aroma lor picantă, combinată cu brânza care se topește ușor în interiorul învelișului crocant. Sunt o delicatesă specială, atât prin condimentele lor, cât și prin aspectul roșu sălbatic, fiind gustări ce pot fi folosite ca element al platourilor de grătar sau ca un aperitiv spectaculos.  

Cel mai bun lucru la toate aceste gustări este că le poți porționa cu ușurință datorită dimensiunii lor uniforme și poți calcula profitul foarte simplu, pe bucăți. Deoarece își păstrează calitatea pentru o perioadă lungă de timp în congelator, de obicei 12-18 luni, poți investi și în cantități mai mari deodată. Timpul de preparare de numai câteva minute și fluxul de lucru super simplu îți ușurează chiar și munca în bucătărie. Creează noi oportunități de servire a mesei pentru clienți și acoperă nișa de piață cu gustări de la Aviko!